"Dagboek" Kameroen 1 - Juni 2012 - "OP VERLOF"

De oude dagboeken van Papua New Guinea
***************

31 maart 2012 kwamen we aan op Schiphol na 4 lesjaren Malango School te Hoskins - Papua New Guinea. Door veranderingen op het zendingsveld is de school (tijdelijk) gesloten.

We hebben een heel mooie tijd met New Tribes Mission in Hoskins gehad. Maar het is steeds weer heerlijk om je kinderen terug te zien en tijd met hen door te brengen.

 

Hier worden we opgehaald van Schiphol door onze kinderen. Daarna gingen we met elkaar naar Gideon's huis in Lelystad.
 
..

Onze 2 kleinkinderen en pleegkleinkind.

Roelie was vooral oppasmoeder, omdat Wietske het enorm druk heeft met afstuderen als onderwijzeres en daarnaast stage loopt als lerares in opleiding (LIO).

Roelie als oppasmoeder

.

Vervoer was geen probleem. Van verschillende kanten kregen we auto's aangeboden. Eerst reden we een een Renault 19 ... later hebben we die vervangen door een zuinige diesel:

Van een ander kregen we een Peugeot 406 diesel aangeboden om de vele bezoeken af te leggen. Een heerlijke auto.

Eerst woonden we bij de kinderen om even bij te praten. Vanaf 2 mei tot eind juli wonen we in Ermelo aan de rand van het bos op een prachtige plek in een bungalow die speciaal aan zendelingen wordt verhuurd

Bij Stichting Hand in Strijen werden we voorzien van allerlei zaken die we op verlof goed konden gebruiken zoals wat warme kleren voor ons koude landje.

Daarnaast verzorgt deze stichting met allerlei christen-vrijwilligers auto's voor zendelingen op verlof, computersystemen voor het zendingsveld en nog veel meer. Diep respect voor deze mensen en dit geweldige initiatief.

Op de foto links een oude kennis van de B.E.Z. bezig als monteur.

Rechts Nanne Groot op de zendingsdag van NTM,
waar ook Sinco mocht spreken.

Links: Bij de tandarts. Hier werden we geweldig geholpen. Roelie werd gecontroleerd en Sinco zou er zo ook weer een paar jaar tegen moeten kunnen.

Rechts wat (koude) plaatjes van het complete gezinsweekend dat we eind april hadden..

Links Wietske's gezin

Rechts onze kleinkinderen op het gezinsweekend.

Onze thuisgemeente "De Pijler". Hier geeft Sinco een aantal bijbelstudies, we mogen een zondagschool programma verzorgen, en een 55+ middag (daar passen we inmiddels ruimschoots in!).
Op 8 juli mag Sinco hier spreken over Collosenzen 4:7-18

De kinderen zijn altijd in voor een filmpje.

Sinco heeft alle filmpjes van tractors aan elkaar geplakt... een enorm succes. Het kleine mannetje heeft het wel 30x gezien en weet precies wat er komen gaat bij elke scene.

Pannekoeken eten met het hele gezin in Hoenderloo.

Naast Roelie links: Ruth die samen met Roeland (rechts vooraan) half juni hun eerste kindje verwachten.

Achteraan links zien we Jaimie en Gideon die begin september gaan trouwen. Rechts beter in beeld vanaf de andere kant!

 

Roeland, Ruth en Manuela op bezoek in ons huisje te Ermelo....

met uiteraard een goede boswandeling.

 

Het bos heeft zijn voor- en nadelen. In het bos leven de wilde dieren, in ons geval de boommarter. Deze heeft het plan opgevat en uitgevoerd om onder ons dak een nest of beter "burcht" te maken.

In het begin was het heel aardig zo'n bedrijvig diertje te zien. Nu weten we niet meer hoe we haar kwijt moeten raken en horen we de hele nacht hoe er onder onze pannen hard gewerkt wordt.

Omstreeks 20 mei kregen we het goede nieuws dat ons werk in Kameroen in principe door kan gaan.

NTM heeft ons een nieuwe termijn als associates aangenomen en leent ons voorlopig uit aan Wycliffe/SIL die in Kameroen de Rain Forest International School (RFIS) heeft om middelbaar onderwijs aan te bieden aan de kinderen van zendelingen in Kameroen en omgeving.

Sinco's taak zal vooral lesgeven zijn naast wat sturend werk op het gebied van orde en examinering. 25 juli start Sinco DV in Kameroen!
Roelie blijft ruim een maand in Nederland omdat Gideon begin september hoopt te trouwen met Jaimie. Sinco neemt daarvoor een retour terug uit Kameroen, waarna Roelie en Sinco samen naar Kameroen gaan.
Het bijzondere is dat Sinco deze school al enkele jaren heeft gevolgd en als voorbeeld heeft gezien voor onze tijd in PNG.

 

De school ligt ten (zuid) oostenvan Yaounde - de hoofdstad van Cameroen met ruim 2 miljoen inwoners.
Coordinaten: 3°48'5.55"N / 11°33'18.68"E (Google Earth)

Deze hoofdstad is geen slechte keus met haar locatie op 700-800 meter hoogte, wat haar een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius geeft. Vergeleken met de warme broeierige vochtigheid van Hoskins Papua New Guinea een heel gerieflijk klimaat.

Rechts: Uitzicht op Yaounde.

Links met Jan en Annette op bezoek bij gemeenschappelijke goede vrienden in Belgie. Wat is vriendschap waardevol!

Rechts zijn we met een caravan naar Zuid Limburg gereden als uitvalsbasis om andere vrienden in Belgie en Duitsland te bezoeken.

Manuela (onze jongste dochter) ging een paar dagen met ons mee.

Sinco en Manuela in Monschau, een mooi idyllisch stadje onder Aken.

Rechts Roelie en Manuela in Monschau met een "juice"! :)

Vanuit Zuid Limburg gingen we op bezoek bij zendelingen in Zuid Duitsland uit Papua New Guinea die in PNG onder vrij primitieve omstandigheden hun werk doen. Hier zijn ze 2 maanden op verlof. Hun huis in Zuid Duitsland (rechts op de foto links) is prachtig gelegenmet uitzicht op de Oostenrijkse Alpen.

We zien bij zoveel zendelingen dat ze een luxueus leven opgeven om andere mensen/stammen te dienen met het evangelie van Jezus Christus.

Deze mensen zijn voorbeelden voor ons en motiveren ons om elke dag te bidden: Heer, help ons om U te eren en een zegen te zijn waar U ons zendt.

Meer informatie van de
Rain Forest International School:

www.rfis.org

Ons nieuwe adres in Kameroen zal waarschijnlijk zijn:

Rain Forest International School
SIL - BP 1299
Yaounde
Cameroon - Africa

*******

Bijgaande kaart boven hebben we geprint voor onze vriendenavond als geheugensteun om te bidden voor de zending zowel in Papua New Guinea als in Kameroen.

 

Wilt u een email sturen?... aan Roelie: roelie@sinco.nl ....... of aan Sinco: mail@sinco.nl
HOME
Logos
Klik op het logo
om naar de site van de zendingsoganisatie te gaan
SIL

SIL