23 December 2012...

Roelie is met deze feestdagen in Nederland bij de kinderen.
Ik - Sinco - blijf in Kameroen om uit te rusten
en op mijn gemak wat zaken bij te werken en voor te bereiden.

 
 

Gideon is vandaag vertrokken naar Taiwan om met Jaimie Kerst en Nieuwjaar te vieren bij Jaimies familie.

Links: We zien veel huizen in aanbouw in Yaounde. De reden is.....

Zodra mensen geld hebben komt een familielid die het geld ergens voor nodig heeft. Weigeren kan niet in deze cultuur. Maar als je je geld direct in je huis steekt, heb je geen geld meer en het probleem is opgelost. Huizen bouwen is dus meer je familie ontlopen dan bittere noodzaak.

Is dit het leven dat God heeft bedoeld?
Eerlijkheid heeft hier een aparte dimensie.

 

Links: Ik had een bureau nodig om thuis normaal te kunnen werken. Nu is het hier lang niet zo duur als in Nederland om iets te laten maken. Ik liet een lokale timmerman een plaatje van een mooi Engels bureau zien. En een maand en 1/10 of minder dan de NL prijs later stond dit in mijn werkkamer.

!

 

RFIS - zendingsschool

 
 
 

Links: Jean Pascal, op 8-jarige leeftijd door mazelen blind geworden en daarna moest hij zichzelf maar zien te redden. Maar hij zette door.. blind door de straten van Yaounde naar een blinden school... het kostte hem een paar keer bijna zijn leven... maar hij deed universiteit journalistiek en doet nu zijn doctoraal, naast zijn werk als journalist voor een belangrijke omroep. Zijn devies: Vertrouw op God en geef nooit op!
Die boodschap bracht hij op RFIS op Chapel-day. Om nooit te vergeten! Never, never, never give up!

Rechts: Ons RFIS team in actie. Een verbeten uitdrukking, vastbesloten te winnen. Ik had wel eens mijn twijfels over de Amerikaanse nadruk op sport. Toch zitten er elementen in die je in een klassesituatie niet of anders bereikt: karakter om vol te houden en je doel vast te houden. Never give up!Het RFIS team werd kampioen op de scholen competitie.
 
 
 

Woensdag 19 december gaf ons RFIS koor een professionele kerstuitvoering.

Boven Martine iets rechts van het midden in het lied "Festifal"..
(Ik geef onze Nederlandse leerlingen iets meer aandacht voor hun Nederlandse familie die dit dagboek volgt.)

Rechts Jurian die een mooie stem zong in "Joy to the world."

Beide songs zijn te downloaden door op het plaatje te klikken of te klikken op FESTIFAL of JOY.
De foto's en films zijn van matige kwaliteit. We hebben momenteel niet de apparatuur om dit beter te doen.

 

RFIS laatste schooldag

     

Onze laatste schooldag begon - na een lesuur - met het zingen van prachtige liederen onder leiding van leerlingen.

Zelfs ik vond het erg mooi, hoewel ik niet zo houd van het gemaakte sfeertje rond kerst. Ditmaal was het echt en het loflied kwam uit ons hart. Ere zij God!

Na deze mooie "opening" hadden we zoiets als "van alles wat" van de leerlingen. Allemaal eigen bijdragen, eigen talent, veel muzikaal. Het was de moeite waard.

Daarna wat spelen zoals touwtrekken en voetbal met 4 teams, 4 ballen en 4 goals tegelijk. Het was erg geslaagd.

 
 
 
Ons auditorium met "ieder heeft iets"
Martine begeleid vanachter de piano. Download.
Een kwartet.
 
 

Secret angel

   
 

De afgelopen week waren we allemaal een secret "angel" voor iemand anders. Idee was om de ander zoveel mogelijk ongemerkt te helpen en kleine kadootjes te geven, voor hem/haar te bidden enzovoort.

Ik was ook secret angel voor Ryan. Jammer dat ik hem toch terug moest laten komen na het kerstfeest, omdat hij zo vaak te laat in een les was geweest. (Ik had wel voor hem gebeden!)

Geheel rechts de cadeaus van de secret angels voor de laatste dag. Ditmaal iets groters. Voor Ryan had ik wat lekkers en een computerspel (van een andere zendeling gekregen :))

 
 

Links het uitdelen van de secret angel cadeaus.

Rechts mijn caedeau: Een andere jongen (die ik ook moest laten terugkomen voor zijn te laat komen), bleek mijn secret angel te zijn. Ik had van hem als kleine cadeaus steeds heel gezond eten gehad: banaan voor de vitaminen, yoghurt voor de Ca, gekookte eieren voor de eiwitten, een salade etc. Hij sloot het af met chocola. Ik heb het maar aan onze bewaker gegeven. Dan heeft deze ook eens wat.

 
 

Kerst

Kerst vier ik hier eenvoudig. Ik ben uitgenodigd bij een Nederlands gezin om te komen eten. Daarnaast hoop ik mee te gaan met een collega om (zieke) mensen te bezoeken.

Oud en nieuw

Oudejaarsdag is ook mijn oudejaarsdag. Vroeger dacht ik dat al het vuurwerk echt voor mij was. Nu denk ik daar iets genuanceerder over. Voel u vrij om een emailtje te sturen!

Nieuwjaar

In het nieuwe jaar geef ik er een nieuw vak bij: tropische landbouw! Terug bij mijn oude vak. Ik heb er zin in. De eerste afspraken met een fish-farm in het kader van natuurbehoud liggen er al.

Daarnaast heb ik contacten om met onze klas demonstratievelden aan te leggen in het noorden van Yaounde in het kader van een zendingsproject met een groep weduwen.

 
 

Tot volgende keer!

 
 

Ons post adres in Kameroen is:

Rain Forest International School
SIL - BP 1299
Yaounde
Cameroon - Africa

www.rfis.org

*******

 
 
Wilt u een email sturen?... aan Roelie: roelie@sinco.nl ....... of aan Sinco: mail@sinco.nl
 
 
HOME

Logos SIL

Klik op het logo
om naar de site van de zendingsoganisatie te gaan
 

SIL