"Dagboek" Kameroen 3 - 5 aug 2012

De oude dagboeken van Papua New Guinea
***************

Deze 2e week in Kameroen zijn we verder gegaan met de orientatie en het voorbereiden van dit schooljaar.

Dinsdag hadden we een speciale geestelijke voorbereidingsdag. Op welke school gebeurt het dat je dansend en swingend (echt Afrikaans) als team God looft en prijst aan het begin van een schooljaar!

     

Links legt Gilles (Frans Dzjiel) uit wat er gebeurt als je delen van je geloof, zoals gebed of bijbelstudie, of delen van je verantwoording, zoals gezin of collega's, op allerlei niveaus verwaarloosd: dan stort op een gegeven moment je levenshuis in elkaar!

Rechts een nadere kennismakingsactiviteit in de vorm van levend bingo met peroonlijke verkenningsvragen.

Boven en links een opfris activiteit tussen de officiele programma onderdelen door. Welke groep heeft het snelst met een slingshot een maaltje plantain bananen bemachtigd en ze het snelst tot chips gebakken.

Rechts het officiele lokaal om te leren koken en naaien enz.

Het leven in Kameroen is weer heel anders dan in PNG. In Kameroen komen wel degelijk giftige slangen voor, naast de mooiste tropische vogeltjes.

In PNG hadden we op ons eiland New Britain gelukkig geen giftige slangen.

De zwaar giftige slang links werd aangetroffen in de slaapkamer van een van jongens op onze school. Hij heeft hem in een kooi weten te krijgen en naar de lokale dierentuin gebracht. Daar waren ze er heel blij mee. We zijn welkom om als biologie klas een bezoek aan de dierentuin te gaan brengen.
 
Deze week begint de school officieel voor de leerlingen. Vanmiddag (zondagmiddag) hebben we al een informele gezamenlijke maaltijd met de gezinnen in en rondom Yaounde, als gezellige kennismaking.
 

Links: Ons terrein heeft een bewakingsdienst. Hier is Lambert op zijn post. Het is een heel hartelijke jongeman met wie ik heel goed kan opschieten.
Hij leert me zo goed mogelijk Frans.

Rechts ons terrein dat feitelijk bestaat uit een plein met daaraan allerlei appartementen.

Ons post adres in Kameroen is:

Rain Forest International School
SIL - BP 1299
Yaounde
Cameroon - Africa

www.rfis.org

*******

Wilt u een email sturen?... aan Roelie: roelie@sinco.nl ....... of aan Sinco: mail@sinco.nl
HOME
Logos
Klik op het logo
om naar de site van de zendingsoganisatie te gaan
SIL

SIL