Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert
Dagboek 119 - 13 Februari 2011
geschreven door Roelie en Sinco

Geen tijd voor een foto

Zo kan je deze week wel bijna karakteriseren. Erg druk. Maar dan wordt het weekend...
Deze zondagmorgen mocht Sinco spreken in de kerk over Hebreeen 3. Eerst zou hij volgende week pas Hebreeen 4 hebben, maar omdat Jan en Annette Wols nog weg zijn hebben Jan en Sinco hun spreekbeurt geruild. Kort en goed: Ga voor Jezus en niet voor je eigen zaken. In Jezus' hand kom je tot je doel! Dat is sneller gezegd dan gedaan en ik denk dat we wel herkennen hier nog wat te leren te hebben.

Het was trouwens een hele week met nadenkertjes. Zo hield een meisje - dat echt God wil dienen en zich realiseert dat ze daarvoor later ook goede presentaties moet kunnen geven - bij de multimedia-les op donderdagmiddag een prima presentatie over "Wat wil God met mijn leven"? Er moest technisch van alles in verwerkt worden: gesproken tekst, filmpjes, eigen foto's, juiste animatie, goede achtergrond etc. Dat past uiteraard niet op deze site, maar een paar plaatjes voor de boodschap:

.
Wat weegt het zwaarst? Mijn wil of God's wil?
Vragen we werkelijk... Hoe wil God mijn leven hebben?

Het zette mij in elk geval weer aan het denken en dat was ook de opdracht van de presentatie.

Impressie van een tussenuur in de schoolbibliotheek: Druk bezig met een presentatie, Spaans (koptelefoon) en een aardrijkskundeopdracht.

Ook kwam deze week de nieuwe Malango Minute weer uit. Ook al is het de opdracht voor de léérlingen om dit schoolblad uit te geven, Sinco begeleidt ze en besteedt er toch steeds weer de nodige tijd aan:

Zendingsdag

De NTM zendingsdag komt er weer aan. Dit jaar worden er vanwege de afstanden in ons land 2 zendingsdagen gehouden: in Leerdam op 9 april en in noord-Nederland op 12 november.
Waarschijnlijk zullen we daar "life" in elk geval te horen zijn via de telefoon, als alles werkt. Dat weet je hier nooit. We zijn al bezig met het klaarmaken van een presentatie van ons werk hier. Het zou heel fijn en bemoedigend zijn als deze zendingsdagen goed bezocht worden. Zodra we meer weten laten we het jullie hier weten.
Hier een nieuw fotootje van ons voor deze zendingsdag...


Weer een jaartje ouder!

Bibliotheek

Roelie: Vorige week heb ik verteld dat ik in de bibliotheek een collega heb gekregen, Erika. Op de foto zien jullie haar aan het werk. Op de ene helft van het bureau liggen de boeken uitgestal die we zondag op de boekentafel in de grote zaal hadden gepresenteerd. Ze liggen dan nog een week in de bibliotheek zodat ieder de kans heeft gehad om ze te bekijken en te lenen. Aan het einde van de week worden de boeken op de planken gezet tussen de overige boeken. Om de tafel heen staan twee van Erika’s kinderen.

Beulah is bezig met een naaiproject met de jongens, en het ene meisje, van Map 3. Ze vroeg of ze mijn naaimachine mocht lenen, zodat ze er één extra had. Hier zie je haar bezig. Iemand vol leuke en creatieve ideeen. Zaterdagavond had ze een Valentijnsparty georganiseerd voor alle single’s hier. Haar hele gezin was betrokken, zij en haar man zorgden voor een lekker maaltje, de kinderen bedienden! Ik heb er niets van gezien, maar sprak haar later op Skype. Ja, zelfs hier hebben we als buren wel eens skypecontact, dat is wel grappig.


Tot volgende week!
Hartelijke groeten van Sinco en Roelie!

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront
r

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site