Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 130 - 8 mei 2011
van Sinco... ditmaal.. het is een overvolle dag dus we houden het eenvoudig.

Moederdag

Ik heb gekookt! Bami natuurlijk, met kruiden die Jiska meenam uit Nederland. Het was heerlijk. Roelie kreeg een geurtje als cadeau: een flesje Chanel dat we hier lokaal konden kopen (goedkoop). Chanel is een wereldberoemd Frans parfum-merk. Maar zoals zoveel producten hier was het niet echt en geurde nauwelijks.

Voor onze Malango Minute - onze schoolkrant - heb ik een stukje geschreven over moederdag. Alle uitgaven van onze schoolkrant staan op onze site die ik verder aan het ontwikkelen ben: www.malangoschool.org. Neem een kijkje. Eind deze week komt de nieuwe schoolkrant er weer in.

Malango School

Deze week stond een beetje in het teken van afsluiten van dit schooljaar en uitzien naar het komende jaar. Het wordt erg passen en meten door het tekort aan staf. Het is goed om hiervoor te bidden. Voor de komende jaren hebben we de brief voor de dag gehaald die Roelie en mij in 2007 duidelijk maakte dat we naar PNG moesten gaan. Met een nieuwe foto van onze huidige leerlingen met de kreet "We need your help" hopen we dat de komende jaren meer mensen het onderwijs in de zending komen versterken.

Roelie heeft veel plezier van haar korte dagelijkse oppas-periode in het speelkwartier van het kleuterschooltje. Van de week speelden de 4 kleuters met een enorme kever op een takje.... wel een beetje spannend!

.

Twee plaatjes uit "mijn" klaslokaal. Links zijn leerlingen een nieuwe banner aan het maken met een spreuk aan de wand van ons lokaal: "Echt leven is niet het overleven van een storm, maar het dansen in de regen." Dat vonden zij (en ik) een mooie spreuk dus die gaat ons lokaal verder sieren. Het plaatje rechts is de klas "Gezondheid" van een enthousiaste gastlerares - Emily (geheel rechts). Ditmaal had ze gezondheidskoekjes voor de klas gebakken. Het zijn leuke lessen.

Ik ga ook gewoon door met allerlei lessen.
De Non Verbale Communicatie lessen zijn we aan het afsluiten met "Onderhandelen" en "Persoonlijkheidsstructuren". Interessante en mijns inziens erg zinvolle lessen.
De andere lessen lopen ook op hun eind, projecten worden afgerond en toetsen gemaakt.

Hoskins

Op weg naar het strand, waar Roelie elke week een keertje gaat zwemmen, lopen we altijd langs een wasplaats voor de vrouwen. De afwas wordt daar gedaan, maar ook persoonlijk verzorging. Ik loop daar steeds op eerbiedige afstand langs. Een van onze medewerksters wilde graag een foto van deze plek, dus uit de verte vroeg ik om toestemming om een foto te mogen maken (met een klein cameraatje dus de kwaliteit is niet zo goed). Ziehier het resultaat. De oevers van dit kleine stroompje staan vol met potten en pannen, kleding die men wast, volle en lege pakjes waspoeder etc. Een bonte verzameling. Als er in een naburig dorp weer eens een keer geen goed water is, komt men - voor zover ik het kan inschatten - van 1 a 2 km afstand hierheen gelopen om de afwas te doen.

En dan is het voor Roelie tijd om te zwemmen. Op onderstaande foto is ze met haar snorkelset lekker aan het zwemmen (zoekplaatje... rechts onder de ondergaande zon)
Ik heb dan altijd even gezellige praatjes met de locale voorbijgangers

Excuus voor het korte dagboek... voor vandaag heb ik een filmpje voor het afscheid van een lerares afgewerkt, dat kostte toch nogal wat tijd. We zijn net terug van het afscheidsfeestje. Een gezamenlijke pizza maaltijd met leuke activiteiten, waaronder het filmpje met foto's en interviews. Roelie had een mooi boeket samengesteld om te overhandigen.

.

Nu blijkt dat mijn laptop kuren in de programmatuur heeft. Een aantal programma's, die ik hard nodig heb, blijven steken bij het opstarten. Alles heb ik gechecked, viruscheck, registerinstellingen, maar de reden ontgaat me? Daar ga ik nu verder aan werken, want morgen moet alles weer goed draaien voor de lessen.

Hartelijke groet van Sinco en Roelie

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront
r

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site