Sinco en Roelie in PNG

Menu left

...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

 

Dagboek 138 - 17 juli 2011

Beste vrienden

Er gebeuren hier veel mooie en soms moeilijke dingen. In sommige stammen gebeuren complete wonderen. Grote aantallen mensen volgen evangelie/bijbelonderwijs en leren Jezus kennen, voormannen komen tot geloof.... in andere stammen ervaren zendelingen enorme tegenstand en bidden om wijsheid en volharding. Bid voor hen!

Zelf ben ik doorgegaan met het voorbereiden van het nieuwe schooljaar, maar tamelijk relaxed. Ik kreeg van iemand DVD's voor gebruik in de lessen. Die moet ik natuurlijk eerst allemaal zelf bekijken en dat heb ik afgelopen week deels gedaan. Als jullie nog goede educatieve DVD's hebben (Engelstalig), geef ze rustig aan Roelie mee. Ze vertrekt woensdag 27 juli vanuit NL terug naar mi in Hoskins PNG. (Ik zie daar wel naar uit zo onderdehand!)

Vanmorgen mocht ik in onze samenkomst spreken over Jacobus 3. Dat kost me ook steeds weer veel voorbereiding, maar het is een zegen voor mij in de eerste plaats. In het kort komt het er voor mij op neer: Wees een zegen voor de mensen om je heen in je woorden en daden tot eer van God. In de praktijd moet ik daar nog veel leren!

Morgen ga ik met Jan naar de Solong stam. Bijna een jaar geleden schreven we over deze stam die op eilanden langs de zuidkust leven. Jan gaat erheen om onderwijs te geven aan met name de bijbelleraren en de gemeente te bemoedigen en koers te bepalen. Ik ga mee als reisgezel. Ooit las ik in een etymologisch namenboek dat mijn naam een samentrekking van sin en co is, waarbij "sin" staat voor "reizen" en "co" voor "metgezel". Ik betwijfel die uitleg een beetje, maar het past wel bij me. Het is altijd nog beter dan Sinco als nummer 5 in de Spaanstalige wereld.

Morgen dus naar Solong... eerst met het kleine zendingsvliegtuigje naar de dichtstbijzijnde landingsstrip, en dan verder met een bananenboot (zo'n lange smalle) over de ruwe zee enkele uren naar de Solong. Normaliter word ik zeeziek... daar zie ik wel wat tegenop, maar aan de andere kant gaat dat ook wel weer over.

Volgende week hoop ik een uitgebreider verslag met foto's voor jullie klaar te hebben. Nu kom ik daar niet aan toe. Blijf naar onze site surfen. Als Roelie weer terug is hopen we de draad van elke week nieuwe belevenissen weer op te pakken.

Hartelijke groet van Sinco (en Roelie)

 
2
Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront
r

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site