Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 144 - 4 sept 2011.

In haast

Het is vreemd, maar dit jaar lijkt wel drukker dan de vorige jaren. Ik kom gewoon niet toe aan het schrijven van een nieuwsbrief, terwijl het hoog tijd is. Hopelijk is er komende week een gaatje.
Roelie is druk geweest in de bibliotheek, en deze week met het naaien van gordijnen voor een gezin dat is verhuisd.

Wellicht hadden we zaterdag niet met de kinderen van de "highschool" naar Kimbe moeten gaan. Maar ze hebben nu 5 weken lang zo goed hun best gedaan dat ze een dagje "uit" naar de grote stad Kimbe - 2 pleinen met winkels en verder uitgestrekt met kleine huisjes van mensen van heinde en verre - hebben verdiend. De meiden gingen de second hand shops in en uit. Ongelooflijk dat het hen nooit verveeld om al die jurkes enz te bekijken. Ik - Sinco - ging mee als begeleider samen met Roelie. De jongens werden begeleid door Geoff - een Ier, fruitteler van origine - geweldig voorbeeld voor onze jongeren. We hadden een prachtige dag, afgesloten door een zwempartij in een naburig riviertje met waterplas en een overdekte plek om je spullen neer te zetten.

.

Op ons centrum hebben we 's nachts "veiligheids" mensen. Er is in de drie jaar dat wij hier nu zijn gelukkig geen groot probleem geweest, maar het zou natuurlijk best kunnen dat dieven hun slag willen slaan. Een van deze veiligheidsmannen is Gabriel - kortweg Gabi - die al jaren trouw zijn werk doet. Een vriend van ons allemaal. Van de week zijn Roelie en ik naar zijn huis gelopen, een kleine 2 km verderop, om onze waardering te uiten en om eens wat foto's van zijn gezin te maken. Die print ik dan en lamineer ze. Dat vinden ze prachtig.

Een van hun kinderen - Jemimah - heeft twee jaar geleden malaria gehad en daarvan een hersenbeschadiging opgelopen. Deze hersenmalaria is een regelmatig voorkomende ernstige complicatie bij malaria, vooral van de malaria tropica. Ze heeft het overleeft, maar het gevolg is wel een ernstige ontwikkelingsachterstand. Alles wat ze had geleerd - tot en met het spreken - was ze kwijt, maar ze is nu gelukkig weer een beetje aan het bijkomen. Ik schrijf dit zo uitgebreid om jullie te laten zien hoe ernstig malaria kan ingrijpen in het leven van de gezinnen hier.


Gabi en Vincentia met hun prachtige gezin

..
Gabi en Jemimah en rechts is Ruth Melani kokosnoten aan het pellen.


Langs de weg zie je regelmatig dit soort tafereeltjes: een gezin dat bij hun geoogste oliepalm-vrucht-trossen wacht, totdat de vrachtwagen van de olie-maatschappij langskomt, hun oogst weegt en oplaadt.


Roelie in gesprek met Petrolina die langs de weg een eigen "winkel" heeft opgezet,
waar ze cigaretten, groenten, bananen enz. verkoopt.


Zomaar een plaatje van een vlinderbloemige aan het strand, met hun rechtopstaande "vlag" en aan de basis daarvan de "zwaarden" en de "kiel".

Regelmatig lopen we naar het strand (dat ben ik aan Roelie verplicht, maar het is ook heel goed voor mij om er even uit te zijn), waar Roelie gaat zwemmen en ik foto's maak van de zee of de zonsondergang. Deze week was de lucht elke 10 minuten weer anders mooi. Een impressie met op de achtergrond de bergen van Thalasia (ons schiereiland).


Volgende week hopen we wat meer te schrijven over het werk, dat in de stammen gebeurt. Ontvang nu onze hartelijke groeten....

Sinco en Roelie.

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront
r

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site