Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 150 - 30 okt 2011.

(ditmaal geschreven door Sinco omdat we weinig speciale dingen hebben meegemaakt)

Tegenstand in de stammen

Zendelingen ondervinden in de stammen vaak veel tegenstand. Op de belangrijkste momenten is er de meeste tegenstand. We zeggen dan in Nederland "Het is of de duvel er mee speelt". Gelukkig zien we steeds meer dat het God is die er mee speelt. Alle dingen werken uiteindelijk mede ten goede. Maar op momenten van vervolging en bedreiging is het toch wel eens benauwd. Bid a.u.b. voor de zendelingen en de "jonge" christenen in de stammen dat ze wijsheid, liefde en volharding krijgen om door te gaan. Laat God een doorbrekend licht zijn in de levens van de velen hier die in duisternis leven, die gebonden zijn in het angst hebben voor en het dienen van boze geesten...

Een greep uit de gebedspunten voor enkele stammen van deze week:

  • Stam 1... Bid alsjeblieft voor de gelovigen want er zijn geestelijk leiders van hun oude "Kefung" geloof in het dorp gekomen (met bedreiging van het platbranden van huizen en de voorzegging dat de zendelingen komend jaar zullen verdwijnen etc.) Bid dat de gelovigen vaststaan in hun geloof in Christus, op Hem vertrouwen en een getuigenif zijn voor de mensen rondom hen.
  • Stam 2 ... (Hier komt veel TBC voor). Bid voor het herstel van de mensen die in het ziekenhuis in Kimbe zijn opgenomen en bid ook dat ze een manier vinden om weer veilig in hun stam en familie terug te komen.
  • Stam 3 ... De nieuwe kerk die hier pas is gesticht is fase 2 van het bijbelonderwijs ingegaan. Er zijn plannen gemaakt voor toekomstig lees- en schrijf onderwijs. Ook niet-gelovigen in dit dorp willen graag deelnemen aan dit lees- en schrijfonderwijs.
  • Stam 4: ... Dank God voor 30 mensen die de eerste fase van de bijbellessen volgen. Bid voor de gelovigen en bijbelleraren die vervolging ondervinden!

Onze "eigen" stam

Er zijn hier rondom ons vele zieken en sterfgevallen in de Nakanai stam. Een paar dorpjes verderop is een eenvoudige kliniek, maar zij weten ook niet altijd raad. Het vele lijden heeft op de een of andere manier de mensen aan het denken gezet. Tot onze grote blijdschap vragen een aantal mensen om ons heen om hen bijbellessen te gaan geven. Een van onze lokale medewerkers is een evangelist die we echt kunnen vertrouwen in het oppakken van deze taak. Het is opwindend te zien hoe mensen open gaan staan voor God's boodschap in Jezus Christus voor deze stam die onder een christelijk vernisje (RK) nog zo in duistere gebondenheid leeft. Bid voor onze vertrouwde Nakanai stam waar we middenin wonen en die we liefhebben, dat God hen mag zegenen!

Het onderwijsproject voor de Lamogaistam


Annette coached de leraren van het lees- en schrijfonderwijs
in een dorp in de Lamogai stam.

.
Dankzij een grote gift vanuit NL kan er een lees- en schrijfonderwijs programma worden gestart in 11 dorpen in de Lamogaistam. De bijbelleraren pakken dit op. We zijn God heel dankbaar dat de vele honderden kinderen zo onderwijs kunnen krijgen. De gemeente van de toekomst wordt zo gebouwd.

.
De materialen worden thuis klaargemaakt en verdeeld over de dorpen.

.
De materialen worden ingepakt en overgedragen in vochtdichte kratten. Elk dorp een krat voor zijn eigen onderwijsprogramma.

.
Onze technische afdelingen heeft voldoende kistjes voor het kaartsysteem met letters, woorden en plaatjes klaargemaakt.


In onze drukkerij wordt het lesmateriaal voor het lees- en schrijfonderwijs voorbereid.

Pizza en de Aria stam

..

Vanmiddag werden we voor de lunch uitgenodigd door een gezin dat in de Ariastam werkt, maar hier op ons centrum woont. Ze hebben jaren in de stam gewoond, het NT is in de stamtaal vertaald en nu zijn ze bezig met het schrijven van lessen en andere materialen voor gemeente-opbouw (rechtsboven)
Ze nodigden ons uit voor een pizza maaltijd. Nu ben ik niet zo gek op pizza (Sinco) dus ik aarzelde even. Het gevolg was dat ze voor mij een aparte maaltijd met heerlijk kippevlees hebben bereid. Ik was hier wel van onder de indruk.

De reuze vis

.
Gisteren ging Roelie weer eens lekker zwemmen in zee en ik (Sinco) begeleidde en maakte op het strand zoals gewoonlijk weer foto's . Eerst van het leuke krabbetje links... en later kwam een voor mij nog onbekende vrouw (Sofie) zomaar tomaten brengen als een presentje.

.
Later kwam haar man ook naar het strand - om naar de zonsondergang te kijken.
Roelie zwom ver weg en leek met haar snorkel een beetje op een enorme vis die aan de oppervlakte zwom. De man wist niet dat het Roelie was en raakte opgewonden bij het zien van zo'n grote vis in de verte. Ik maakte toen maar eens een zoom (16x) foto en vergrote die voor hem uit:

.
Toen zag hij de snorkel en ik vertelde hem dat mijn vrouw daar zwom. Hij keek me eens gek aan en toen barstten we uit in lachen. Ik heb om het een beetje goed te maken een fotootje van zijn gezin genomen. Het bleek de leider van deze dorpen aan de kust te zijn.
Ik ga de foto printen en persoonlijk afgeven.

Onze kleine Tucker (poes)

..
Onze kat Tucker is gevreesd bij de andere katten en honden. maar voor mensen is hij zeer sociaal en aanhankelijk. Hier een serie plaatjes hoe "hij" stap voor stap Roelie's aandacht trekt ...

..
... en tenslotte het voor elkaar krijgt om even gezellig contact te hebben!

Hartelijke groeten van Sinco en Roelie.

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront
r

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site