Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 153 - 20 Nov 2011.

Preken

Vanmorgen de tweede preek gehouden over profetie. Ditmaal Profetie en Israel vanaf het Nieuwe Testament tot nu toe. Wat een fascinerend onderwerp. Fascinerend omdat je in de geschiedenis en in onze wereld van vandaag de dag God zo duidelijk aan het werk ziet. Komende zondag mag ik weer spreken, het zal dan gaan over Israel in het Nieuwe Testament nu en in de toekomst rondom Romeinen 9-11. Het kost wel veel voorbereidingstijd maar het is meer dan de moeite waard.

Lesgeven

Het is niet altijd mogelijk om opwindende verhalen over lesgeven te schrijven. Deze week zijn we met biologie bezig geweest met onze bloedsomloop en daar hoort uiteraard bloeddrukmeten bij. De kinderen vonden het prachtig. Ze hadden een prima bloeddruk van ongeveer 75/125. Bij mij was het een stuk hoger, maar dat mag als je 60 bent.

.
Bloeddruk meten

Een leerling doet een ander programma in zijn eentje, waarbij ik hem zo goed mogelijk begeleid. Proefjes enzo doen we dan na de officiele "schooltijd". Hij is met scheikunde bezig en van de week stonden de natuurkundige en chemische veranderingen in suiker op het programma. Wij dus lekker caramel gemaakt in een oud metalen kroesje. We hebben nog steeds geen hypermodern laboratorium hier.
We liepen even weg (met de rug naar de proef) terwijl de caramel nog op het gas stond. Intussen kookte die over en een stuk van de brander en de tafel liep onder de brandende caramel. Stom. Ik moet nog steeds leren. Een plens water deed wonderen en de zaak was snel geblust. Gelukkig loste de caramel goed op in het water en konden we de zaak weer zo schoon krijgen alsof er niets was gebeurd :)

.
Het bepalen van het smeltpunt/smeltraject van een stof en
rechts het caramelliseren van suiker.

Morgen gaan we brandblussen. De jongens laten merken hoe snel zo'n klein handblussertje leeg is en wat je zoal goed en fout kunt doen. In mijn oude baan was ik ook betrokken bij veiligheid op school en heb diverse brandbluscursussen gevolgd. Zo zie je dat alles wel weer ergens goed voor was. Ik heb wel weer zin in morgen!

Buren

Onze buren - Jan en Annete - worden duidelijk een dagje ouder. Hier een foto die ik deze week van hen maakte. Gelukkig ziet Jan er in het echt iets jonger uit. Deze week gaan ze weer een stam bezoeken en maken daarvoor een niet ongevaarlijke reis. Het zou fijn zijn als u voor hen wilt bidden voor veiligheid en een goede opbouwende tijd in die stam.

.

Onze andere buren - Koen en Anne Laure uit Belgie - zijn weer terug naar het hoofdeiland. We hadden hele fijne buren aan hen en zullen hen missen. We hadden een afscheids koffie-party en een klein afscheidscadeau/aandenken aan hun tijd hier in Hoskins.

.
De afscheidsparty en het afscheidscadeau voor onze Belgische vrienden

Onze hond

Op ons terrein hebben we een aantal herdershonden als extra bewaking. Het zijn fijne honden, maar ze zijn ruig en altijd buiten. Door de hoge temperatuur en vochtigheid hebben ze vaak extra medische zorg nodig. Onze hond - Scotty - had al wekenlang een open plak op beide achterpoten en deze week besloten Jan en ik rigoreuze maatregelen te nemen. Antibiotica en inzwachtelen. Hij liet zich de aandacht heerlijk welgevallen en het verband zit nu na enkele dagen nog steeds prima. Hopelijk gaat hij nu snel genezen.


Onze Scotty met verbonden achterpoten


Waar werd oprechter trouw op aarde ooit gevonden....

Bougainvillea

Alle planten groeien hier zo snel en uitbundig. Naast ons huis staat een prachtige Bougainvillea struik die bijna non-stop uitbarst in een enorme bloemenpracht.

Hartelijke groeten van Sinco en Roelie.

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront
r

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site