Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 8 maart '09

Reageer !

Op de vooravond van ons vertrek naar Lae op het hoofdeiland van Papua Nieuw Guinea, waar wij een soort voorjaarsvakantie zullen doorbrengen, even een terugblik op de afgelopen week.

Wild water

De vorige zondag zijn we weer met een groepje naar het strand gegaan. Het was die ochtend na weer wat hevige regendagen stralend weer geworden. Dus met de zon hoog in de lucht reden we naar één van de vele strandjes. Toen we aankwamen zagen we boven de zee een enorme partij donkere wolken. Indrukwekkend! Maar wég was de zon! Nu, zoals jullie inmiddels weten is dat geen reden om bv. terug te gaan of niet te gaan zwemmen of zo. Het water was heerlijk, niet zo warm dit keer! Martine was ook bij het selecte gezelschap, en aangezien zij ook een echte zwemster is hebben we samen een heel eind gezwommen. Omdat het water bijna koel was, voelden we ons heerlijk thuis en overtuigden elkaar dat de Noordzee toch wel erg lekker was om in te zwemmen, de kick van het koude water! Dat missen we wel! En de golven! Maar het leuke was dat er plotseling een hevige wind op stak, de lucht werd egaal grijs en er kwamen zowaar golven! Niet van die rollende helaas, zoals “thuis” J , maar er zat behoorlijk beweging in het water. Wij genoten! En het grappige was, dat de kinderen die in de groep meewaren, en hun hele leven al in de Tropen wonen, liepen te kermen, oh, wat koud! Eén meisje van een jaar of 10, deed handstand in het water, en omdat haar benen boven het water uitkwamen, riep ze, toen ze weer rechtop stond, : “oh, wat koud, mijn benen bevriezen bijna!”  Martine en ik moesten wel lachen.


Roelie aan het snorkelen!

De laatste loodjes

Terwijl Sinco op school toewerkte naar de afronding van dit semester en druk was met rapportcijfers, was ik nog wat verder met de “finishing touch” van ons huis. Het is een echt “thuis” geworden!
Ik heb de logeerkamer in orde gemaakt, d.w.z. zelfgekozen gordijnen gemaakt (er hingen nog steeds “oude” van de vorige bewoonster. Met de witgeverfde “shutters”, de plankjes voor de ramen, is het helemaal in stijl. Kom gerust eens logeren! Vanaf zondagavond was het weer regenachtig, dus deed ik het binnenwerk. Toen het eind van de week eindelijk weer een droge zonnige dag was, heb ik de buitendeuren nog even in de verf gezet.
Het huis is nu nagenoeg zoals ik het hebben wil, wat kleine afwerkdingen, en dan hopen we het hier jaren te kunnen uithouden!

Donderdag was de laatste schooldag. De eerste leerling vertrok die middag al met het vliegtuig naar de bush, waar haar ouders wonen en werken. Sinco had een keer aan de hoogste klassen beloofd dat hij een taart zou bakken. Hij dacht dat wij nu op het noordelijk halfrond zijn, terwijl de kinderen dachten (wisten) dat het op het zuidelijk halfrond was. Dus wie ongelijk had moest een taart bakken. Toen ze het nakeken bleek  dat Sinco dit keer ongelijk had! Tja,  Sinco en een taart bakken! Dat is bijna ondenkbaar, ik voelde de bui al hangen.

Afijn, eindelijk had ik inspiratie en op het laatste moment, voor de vakantie aanbrak, heb ik een heerlijke monchoutaart gemaakt. Die donderdagmorgen heb ik die na de pauze op school gebracht en de jongelui hadden weinig moeite met het opeten ervan!

Weer een verjaardag

Die dag was er ook één van de meisjes jarig. 18 jaar geworden, nu dan kun je wel spreken over een dame! Dat betekent wel dat zij in juli a.s. naar het thuisland van haar ouders, de Verenigde Staten, zal vertrekken, om daar verder te studeren.  Deze kinderen groeien er naar toe, en ze ziet het best zitten. Zij is niet de eerste van het gezin, haar broer is haar al voorgegaan. Gelukkig komt ze niet al te ver bij haar grootouders vandaan. Ze gaat studeren aan een Bijbelschool. Daarna wil ze leren voor onderwijzeres en wil les gaan geven op een zendingsschool.
Voor ouders is dit één van de offers die je als zendeling moet brengen, en dat valt niet mee. Vaak combineren mensen dit met een verlof,maar in dit geval gaat alleen haar vader mee voor een  korte periode. Hij wil dan zijn ouders (de andere grootouders) die al een eindje in de 80 zijn nog een keer bezoeken.
De klas had haar een leuke middag bereid, zie foto’s.

Vakantie

Vrijdag nog een lerarenvergadering voor Sinco en toen was het vakantie!!!!!

Morgenochtend gaan we met het vliegtuig naar Lae en daar hopen we ongeveer tegelijk aan te komen met onze Gideon, die inmiddels op doorreis in Brisbane (Australië)is Hij zal  morgenochtend naar Port Moresby  vliegen, en vandaar het vliegtuig naar Lae nemen. Het is nog even spannend of hij de aansluiting haalt, want er zit slechts één uur tussen aankomst en vertrek in  POM. En zoals dat gaat in dit soort landen, er kan van alles gebeuren, zodat het vliegtuig vertraging op kan lopen. Als dat gebeurt zal hij een dag moeten wachten. Hij zal in POM opgevangen worden door één van onze collega-zendelingen, die daar woont en werkt, dus het zal allemaal wel goed komen.
We zien uit naar het weerzien!

Sinco zal afsluiten met een raadseltje

Op het verjaardagsfeestje op school had ik wat leuke dingen voor de jarige en supporters in petto. Een van de zaken waar ze zich verbeten op wierpen was het probleem van de locomotief.

Degeen die mij de goede oplossing geeft wordt hier de volgende week eervol vermeld!

Een locomotief en twee wagons zijn opgesteld volgens de tekening. De wagons en de locomotief kunnen aan alle kanten gekoppeld worden en vooruit en achteruit rijden. Echter alleen de locomotief kan door de tunnel. De wagons kunnen niet door de tunnel. De uitdaging is nu een systeem van manoeuvres te ontwerpen zodat de wagons A en B van plaats wisselen en de locomotief weer op zijn oude plaats staat.

... terug naar boven!

 

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site