Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 14 maart '09

Reageer !

Dagboek 1e week vakantie

Op vakantie

De dag van vertrek brak aan. Samen met Jan en Annette, Michelle en nog een gezin van NTM , en René, de zoon van het echtpaar dat in Lae het gasthuis beheert, zijn we in de loop van de morgen vertrokken met het vliegtuig naar Lae. Het was maar een uurtje vliegen, geen al te lange reis dus. We zouden opgehaald worden door onze gastheer, de beheerder van het gasthuis waar we zouden verblijven de komende tijd.
Al gauw nadat we voet aan land hadden gezet ontmoetten we hem en bracht hij ons met al de bagage naar het personenbusje dat de hele club moest brengen naar de uiteindelijke plaats van bestemming. Gideon zou niet veel later aankomen dan wij, dus  besloten Sinco en ik op hem te wachten . Zijn vliegtuig had vertraging en we wisten niet hoe lang het zou duren. Het had weinig zin om de andere families ook te laten wachten, bovendien zat het busje al aardig vol met de overige 11 personen met alle bagage.  
Na geruime tijd kwam het vliegtuig waar hij in moest zitten aan. Het was even spannend om hem te zien verschijnen. We hadden vanaf onze wachtplaats geen zicht op het gelande vliegtuig en zagen allemaal mensen voorbij komen, maar eerst steeds geen Gideon. Maar gelukkig, daar was hij! Hij moest nog wachten op zijn bagage, maar eerst kwam hij even om ons te begroeten. Blij weerzien!
Toen was het wachten op de bagage. De ene reiziger na de andere  liep vervolgens voorbij met zijn of haar bagage.  Gideon en nog een andere (lange) man bleven maar wachten. En toen alles afgegeven was stonden zij nog zonder bagage! Dat was even schrikken!
Die andere man wist kennelijk de weg dus die nam een spurt naar een plaats in het gebouw waar een balie was, en hij verdween achter een deur. Wij er achter aan. Zelf ging ik niet mee achter die deur en bleef in de hal wachten . Na wat bellen en informeren bleek dat de vermiste bagage nog in Port Moresby was gebleven. Maar ze beloofden dat de spullen diezelfde dag nog meegegeven zou worden met een volgend vliegtuig.

Met een openbaar vervoersbusje zijn wij toen ook naar ons logeeradres gegaan. Dat was nog een uur rijden. We werden  warm onthaald op een verlate lunch en daarna konden we ons appartement verkennen.

. .
Links: Ons vliegtuigje naar Lae
Midden: Aankomst Gideon... wat geweldig om hem live te zien!
Rechts: Roelie en Gideon in de bus van airport naar Lae
. .
Links: het hoofdgebouw van het guesthouse te Lae (Onder is ons appartement)
Midden: Links Jacqueline en Arco, achter Roelie en Gideon, rechts Jan en Annette)
Rechts: Pizza maal met zijn allen buiten bij het zwembad.
..
De beheerder en zijn vrouw zijn ook Nederlanders en hadden er bij Annette op aangedrongen om bij hen de vakantie door te brengen.  Achteraf is Lae nu niet echt een toeristisch plaatje, maar de gastvrijheid en gezelligheid die we genieten vergoeden het helemaal.

Gelukkig werd Gideons bagage die avond netjes thuisbezorgd door het Airportbusje. Het was toch wel spannend omdat men hier echt niet altijd betrouwbaar is. Wij hadden er ook belang bij want de tas van Gideon was net de zak van Sinterklaas! Nog diezelfde avond heeft Gideon uitgepakt en werden wij verwend met diverse leuke presentjes en dingen die we “besteld” hadden.

Leuke dingen doen

Zoals ik al zei is het hier niet echt op toeristen ingericht in de omgeving, maar een bezoekje aan de krokodillenfarm was voor ons best interessant! Zie foto’s met toelichting.
Leuke winkels hebben ze hier ook, en we hebben de “Orchideeënhoeve” bezocht. We hebben niet veel bloeiende orchideeën gezien, want het was niet de juiste tijd, maar het was gewoon mooi om al die inheemse bomen en planten te bekijken. We hadden twee gidsen die zich er op toelegden om ons zogoed mogelijk uitleg te geven. Op het laatst kregen Jan en ik nog wat zaden mee en een klein kweekboompje voor onze tuin.
’s Avonds deden we geregeld samen een spelletje met de Nederlandse clan, en op vrijdagavond hadden we een pizzaparty waar ook onze Amerikaanse familie bij was. De jongelui vermaakten zich bijzonder met elkaar, niet in het minst in het kleine zwembad dat hier ook op het terrein staat.
Kortom , we vermaken ons uitstekend, de tijd vliegt, en het is lekker ontspannend.

. .
Crocodilefarm - De mannen die voederen zijn wel met zijn vieren! Je zal maar uitglijden!

. .
Links in de haven, rechts in de botanische tuin van Lae met een erfenis WW2.

Ik Sinco maak het dagboek van vandaag even af... We genieten van een (volgens mij) welverdiende korte vakantie.

Vandaag - zaterdag 14 maart - hebben we twee jongens van de bewaker van ons terrein opgezocht. Zij studeren hier in Lae aan de technische universiteit. We kennen hen en kregen van hen een rondleiding over de universiteit. Jammer genoeg was alles op slot, maar het was een echte universiteit. Ik was vooral benieuwd waar zij hun praktikumbenodogdheden vandaan halen, want die zijn hier voor ons ook in Lae niet te krijgen.

Daarna een snack in een eethuis in Lae... Frites met gebakken vis of wat je ook maar wilt. Een soort McDonalds.

's Middags gingen we met elkaar naar een rainforest museum. Erg dat het al zo ver is met de ontbossing dat je ervoor naar een speciale gelegenheid moet. Er zijn gelukkig nog heel wat ongerepote stukjes natuur maar de houtkap en de plantage aanplant gaan gestaag door. In elk geval konden wij nog even genieten van enkele stukjes van het regenwoud. Hoogtepunt was wel een echte regenboogpython die zich eerst om Michelle's hals en daarna om Jacqueline's en Roelie's hals heenkronkelde. Ook al was het vrijwillig, het was toch wel een beetje spannend. We hadden al vaker gezien hoe zo'n Python zijn prooi snel wurgt en deze python leek ons ook best sterk. Verder een enorme krokodil achter een dik hek, prachtige vogels etc. Geniet maar even mee met de foto's.

. .

Gideon heeft het ook naar zijn zin. Met zijn nieuwe camera is het elke dag prijsschieten van mooie taferelen in dit kleurrijke land. De pythonfoto's zijn van zijn hand.


...

De afgelopen week stond hier het raadsel van de locomotief en de wagons. er is maar 1 inzending binnengekomen. Chiel van Til heeft als oplossing: BA plus trein staat in rangeerstukje, dan trekt de tein eerst A naar de plek, rijdt door de tunnel en haalt B op, en duwt hem verder op de plek en gaat zelf weer terug naar zijn plekje.

Deze oplossing lijkt heel aardig... gefeliciteerd. De vraag is alleen nog: Hoe krijg je op een nette manier BA en Loc in de juiste volgorde op het rangeerstukje. Daarom nog even de hele oplossing:

Volgende week wordt het dagboek lastig, omdat we dan nog niet weten hoe onze internetverbinding is. Het kan wat later worden. Blijf aan de lijn!

 

... terug naar boven!

 

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site