Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 24 mei'09

Reageer !

Schoolzaken

Het wordt nu echt spannend! Zo één week voor het afsluiten van het schooljaar en het begin van de jaarlijkse conferentie.
Niet alleen tijdens de schooluren maar ook erna is het hier net een gonzende bijenkorf als je kijkt naar iedereen die betrokken is bij de school en het lesgeven. Zelf ben ik een beetje een uitzondering, tot op dit moment gaat alles nog in normaal patroon en het tempo bepaal ik zelf.
Dus vanuit mijn ooghoeken zie ik al het geregel en georganiseer en daar kwam bij dat  één van de studenten  de “Highschool” heeft afgerond en dat moest op echt Amerikaanse wijze gevierd worden.

De Novelle

De “Novel” zoals ze het in het Engels noemen. Een week of vijf geleden schreef ik al dat de hoogste klassen, zoals ze hier zeggen “grades”,  aan het begin van het jaar de opdracht hadden gekregen om een eigen boek te schrijven.  Toen schreef ik dat het boek qua tekst klaar was en is ingeleverd. In de tussen tijd zijn er een aantal mensen belast , of moet ik zeggen “belust”, geweest met het doorlezen van de creaties. Hier en daar hoorden we dat er echt leuke en goede verhalen waren geproduceerd. Deze week werd hard gewerkt aan het uitprinten van de definitieve versie en werd de lay-out van het geheel , inclusief het “cover” uitgewerkt. Dus ook de oudste leerlingen gingen als werkbijtjes te keer, zij het dat de meeste luitjes het op het laatste moment lieten aankomen, zoals dat gaat met veel jonge mensenkindertjes. Donderdagavond 19.00 uur was de deadline en moesten de boeken helemaal kant en klaar ingeleverd worden bij juf Emma.
Toevallig waren Sinco en voor de maaltijd uitgenodigd bij de drie ladies: Emma, Martine en Beth. Wij waren er dus getuige van dat Miss Emma weinig rust en tijd kreeg voor de zo heerlijk bereide maaltijd. Half 7 waren sommige leerlingen nog bezig met printen en de afwerking en kon de juf niet gemist worden.

De presentatie

En vrijdagavond was de presentatie! Dit werd groots opgezet, degelijk voorbereid en was beslist één van de succesavonden van het hele schooljaar te noemen.
Hun eigen klaslokaal was omgebouwd tot een echte presentatieruimte. Tafeltjes en stoelen op een gezellige manier neergezet, aangekleed met gekleurd papier, schalen met koekjes, en een katheder met daarnaast een tafel met de boeken die gepresenteerd werden door de schrijvers en schrijfsters! Die zagen er intussen heel professioneel uit, zelfs op het schoolbord waren twee covers heel groot nagetekend, heel knap allemaal. Het hele lokaal zag er bijzonder uit.
Vanaf half 8 werden alle geïnteresseerden welkom geheten met een leuk programmablaadje, aangeboden door één van de  jonge schrijvers Nathan. Toen iedereen een plaatsje gevonden had, begon de presentatie die keurig ingeleid werd door Katelyn.  Iedereen kwam aan de beurt om een passage uit eigen werk voor te lezen. Telkens een paar achter elkaar en dan een korte pauze waarin je wat kon drinken en van de koekjes kon genieten. Het was bijzonder leuk om te zien hoe de jongelui best wel wat zenuwachtig, de één wat duidelijker dan de ander, het er allemaal heel goed van af brachten! Knap werk!
Het regelmatige applaus en het daverende eindapplaus was dan ook welverdiend. 

.

Juf Emma

Ook een enorme prestatie ,die een enorm compliment verdiend, waren de geweldige inspanningen van Emma!
Emma, die halverwege het schooljaar met de neus in de boter viel. Een jonge studente uit Ierland, 21 jaar oud, die hier voor een maand of vijf is gekomen voor een tussenperiode om ervaring op te doen tijdens haar opleiding. De lerares Engels die het jaar gestart was en dit project had opgestart was helaas in december enigszins onverwachts vertrokken. Maar Emma heeft de draad fantastisch opgepakt en ze heeft zich bij allen hier op de basis zeer geliefd gemaakt en we vinden het dan ook allemaal heel erg spijtig dat ze de aankomende week weer teruggaat naar haar thuisland.

Het jaarboek

Intussen is Sinco nog steeds druk geweest met de afwerking van het jaarboek. Tot zijn grote frustratie kan hij maar steeds het geschikte papier niet krijgen. Al weken geleden is er een bestelling gedaan en elke dag loopt Sinco hoopvol naar het postlokaaltje, maar tot nu toe tevergeefs. Zaterdag in Kimbe is hij ook alle zaken waar mogelijk papier verkocht wordt, nog een keer langs gegaan, maar helaas zonder resultaat.
Tja wat moet een rijk land (rijk aan delfstoffen)met een arme bevolking ook met luxe papier doen. Wie Sinco een beetje kent , weet dat hij niet kan volstaan met flut-materiaal en hij wil heel graag een mooi jaarboek afleveren van een heel mooi jaar! Hij heeft zelfs een dvd gemaakt waarop een presentatie is te zien van de foto’s en filmpjes  van alle hoogtepunten , zodat de herinnering levend kan blijven.  (Het is nog een geheim, maar het zal wel geen al te groot probleem zijn dat jullie in NL  het jaarboek kunnen  inzien op  "Jaarboek 2009". Reken wel op een download van ruim 175 MB!)
Eind deze week moet het klaar zijn! Zal het allemaal op tijd in orde komen ?

Volgende week zullen we het weten!
Dan volgt er ook een verslag van de “graduation” van Madelyn en is de Conferentie begonnen!
Dit alles zo de Heer wil en wij leven!

... terug naar boven!
Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site