Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 19 juli '09

Reageer !

Uitzwaaien

Zondag stonden we alweer vroeg naast ons bed. Dit keer ging Ineke terug naar Nederland. Na een periode van een paar maanden hard werken was het tijd voor haar om terug te gaan. Het is haar plan om na een korte pauze in Nederland, voor langere tijd aan de Bijbelschool van NTM in Engeland vrijwilligerswerk te gaan doen in de keuken. Maar haar hart ligt wel ergens hier, dus als de Heer het wil, zien we haar nog wel eens terug. Omdat haar broer Jan met Annette en Michelle op New Ireland aan het werk waren, hebben Sinco en ik als Nederlanders haar uitgeleide gedaan. Verder was Jo mee als vertegenwoordiger van al de anderen hier. En misschien om een beetje in te komen, want ze was er goed van doordrongen dat een week later zij aan de beurt zou zijn. Dat is dus morgen (terwijl ik dit schrijf). Omdat zij definitief, na 18 jaar, het zendingsveld gaat verlaten, zullen er vast wel wat meer mensen meegaan om haar uit te zwaaien. Wij hopen in elk geval van de partij te zijn.

.

Doopdienst

Na de zondagse dienst, waarin Sinco de leiding had, hadden we nog een doopdienst, waarin de kinderen van een van onze zendelingen gedoopt werden. Dat gebeurde in de oceaan. We reden er met een truck vol met mensen en kinderen heen, en hadden daar een korte plechtigheid. Het was mooi om te zien hoe de kinderen door hun eigen vader en opa ondergedompeld werden. De opa en oma zijn hier namelijk op bezoek. Leuk om te vermelden is dat drie van hun kinderen hier op de basis werken, zodat ze in een keer bijna al hun kinderen en kleinkinderen een poosje kunnen meemaken. Zelf zijn ze ook al hun hele werkzame leven in de zending werkzaam. Hun andere dochter en schoonzoon zijn zendeling in Indonesie.

School en bibliotheek

Deze week hebben we allebei gestaag gewerkt, ieder op de eigen plek.
Sinco heeft het schoollokaal waar hij komende seizoen heer en meester mag zijn, met bezemen gekeerd, met hulp van onze trouwe Judith. Wat een gouden kracht is dat. Het is zo bijzonder hoe zij oog heeft voor de dingen. Ook hier in huis hoef ik nauwelijks iets uit te leggen of te vragen of ze iets bepaalds op een dag wil doen. Bv. ramen schoonmaken of zo. Dat heeft ze dan al gezien en gaat aan de slag. Echt fantastisch. Ook het lokaal van Sinco heeft ze flink onderhanden gehad, kasten schoongemaakt, de vloer geveegd en gedweild. Te bedenken dat zij in een heel klein houten huisje woont met twee “kamertjes” met alleen houten planken als bedden en misschien een kast of wat planken voor kleren en andere spullen. Ik vind het een wonder.
Ze hield mij trots op de hoogte van haar acties in de school. We hebben haar wat extra beloond, dat heeft ze wel verdiend. Zelf was ik weer druk in de bibliotheek, waar nu alles overzichtelijk en geordend is en ik me als een vis in de oceaan voel.

.
Het sciencelokaal van Sinco midden in de schoonmaak...

.
De bibliotheek met bij de ingang een computerwerkruimte....

.

En Roelie in haar "office" (kantoor)

Fotograaf

Verder is Sinco deze week nog “ingehuurd” om een fotoreportage te maken voor onze Highschool studente die onlangs afgestudeerd is (zie het dagboek enkele weken geleden) en a.s. maandag naar de U.S.A. vertrekt om daar verder te studeren.
Sinco’s liefhebberij om foto’s te maken is uitgegroeid tot een serieuze hobby die door velen hier bijzonder gewaardeerd wordt. Vaak print hij voor deze en gene een geslaagd plaatje af, lamineert het  en geeft het dan als presentje.

.

Verwachtingen voor de komende week

Sinco is zich verder aan het voorbereiden om a.s. maandag naar Port Moresby te reizen, enerzijds om te kijken of hij daar materialen kan kopen voor zijn lessen, die hier niet te vinden zijn, anderzijds om Manuela tegemoet te reizen. Dinsdagochtend in alle vroegte wordt zij in Port Moresby verwacht. Samen zullen ze dan de dag en een nacht doorbrengen in het zendingsgasthuis. Waarschijnlijk zal Manuela daar wel overdag al wat gaan slapen om de jetlag te verwerken, want ze vliegt de zon tegemoet en zal dus een stukje dag en/of nacht missen. Woensdagmiddag is de vlucht naar Hoskins.
Wat een weerzien zal dat zijn!
Bid voor een goede en veilige reis!

Vind je het leuk om even te reageren? Klik hier!
(We zijn vooral in de vakantie benieuwd wie het dagboek leest... reageer even heel kort!)
... terug naar boven!
Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site