Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 25 oktober '09

Reageer !

Het gaat goed hier in PNG en voorzover ik hoor gaat het ook prima met Roelie in NL.
Dit weekend is ze bij Jiska... ik kreeg deze leuke foto's met de groeten uit Kijkduin:

.
Hoe is het mogelijk... ze zijn net 5 minuten geleden op het strand genomen met de mobiele telefoon... per mobieltje verzonden vanaf het strand te Kijkduin naar PNG...
en binnen 5 minuten staan ze zo op het dagboek op het internet!
Wat heeft God ons een mogelijkheden gegeven om te techniek te ontdekken en toe te passen! Het zal wat zijn op de nieuwe aarde!

We zijn inmiddels weer een week dichter bij de terugkomst van Roelie.
Hoewel ik hiervandaan natuurlijk ook toeleef naar de geboorte van ons eerste kleinkind - Erlend en Eva verwachten hun eerste baby - zie ik ook erg uit naar 26 november. Dan komt Roelie terug. We hebben nu 9 weken achter de rug en nog ruim 4 weken te gaan.

Ik heb hier een goede week gehad. Niet veel bijzonders meegemaakt, maar gewoon lekker lesgegeven en plezier in het werk gehad. Met 32 lesuren per week een normale volle baan. Ik slaap 's nachts slecht maar gelukkig kan ik daar aardig goed tegen.

Maandagmiddag hielden we redactievergadering voor de nieuwe Malango Minute, ons schoolblad.
Het is zo leuk dat je op zo'n redactieteam kunt rekenen. Iedereen had zijn zaken in orde. Per 4 nummers hebben de deelnemers aan dit project andere taken. De interviewer doet nu de kinderrubriek en de kinderrubriekvrouw doet nu de eindredactie (incl besprekingen) enz.
Ik help het team om ervan te leren. Dus woensdagavond namen we de tijd om het hele blad (slechts 2 A4) nog eens goed door te nemen en de lay-out af te maken. En zie hier: M&M nr 5! Het eerste nummer van de nieuwe ronde. Sommigen moeten nog wel wat leren, maar dat hopen we de volgende nummers steeds beter te doen.

Vrijdag sloot ik de eerste periode van twee weken les af met toetsen. Dat was zweten voor de leerlingen. Er zitten een paar "nieuwe" leerlingen in mijn brug-klas met grote leerproblemen. Het is voor die leerlingen een enorme prestatie om aantekeningen te maken en huiswerk te doen. Ik had een van die leerlingen gezegd: Als jij meer dan een 7 haalt tracteer ik op ijs. En hij haalde een 8.3! Dat maakt mijn hele dag goed. Als je dan zijn glunderende kop ziet: prachtig! Hij had vorig jaar elke dag buikpijn als hij naar Malango-school moest, zo'n opgave was dat.... ik hoop zo dat hij er dit jaar zin in krijgt!

Daarnaast heb ik deze week in de avonduren de schoolcomputers allemaal bijgewerkt met de nieuwste Windows updates, Microsoft Office updates en virusprogramma updates naast bijwerken van andere programma's. Daar gingen heel wat (nachtelijke) uurtjes inzitten. Alles lijkt nu weer aardig goed te functioneren.

.

Deze week had ik lockup service. Dan ga ik 's avonds het terrein over om alles te controleren en af te sluiten. Ik trapte bij zo'n nachtelijke wandeling voluit op een grote pad. Dat zijn taaie rakkers. Ik hoorde een harde rare "piep". Kennelijk was ik toch een heel gewicht voor zo'n beest, maar tot mijn stomme verbazing was hij niet geplet maar sprong verontwaardigd weg, de donkere nacht in. Ik moest wel even lachen. Ze zijn elastischer dan ik dacht. Levi was zo vriendelijk er even een paar voor mij te vangen (links) voor de foto in dit dagboek. Later trapte ik weer bijna op zo'n pad en maakte het natuurlijker plaatje rechts.

.

Een andere avond kwamen 2 leerlingen trots een slang laten zien. Gevonden in de tuin thuis. Ze hadden hem voor de zekerheid doodgeslagen. Waarschijnlijk verstandig. Een zwart-geel geringde slang. Geel wijst in de natuur vaak op gevaar. Na moeizaam zoeken op het internet kwamen we uit op de "Two steps" snake. Twee stappen kan je nog doen en dan ben je dood. Het zou een van de meest giftige slangen zijn. Navraag bij de lokale mensen leverde op dat het een "Boboto" was (in de Nakanai taal). Een lokale slang die nog nooit een vlieg kwaad had gedaan. Ik ben toch liever een beetje voorzichtig met die geel-zwart geringde slangen. Stel je voor dat er ooit eens een echte "Two steps" snake geimporteerd wordt!
.

Hierboven een tafereeltje bij de poort van ons terrein. Daar zitten vaak lokale mensen om groenten of sieraden te verkopen. Ik koop daar regelmatig wat zoete aardappelen (sweet potatoes) bananen en groenten, zoals lange bonen (groen en paars) en Amaranth (Aupa)

. .

Op ons schoolkantoor staat een glazen bol met daarin een golfballetje (in water) op een kleine sokkel. Dat balletje kan bewegen en is heel moeilijk op de sokkel te krijgen. Van de week kwam Dave opgetogen vragen of ik een foto wilde maken: Het kan echt. Die foto is het bewijs. De golfbal is inmiddels weer vrij en anderen kunnen uren besteden om hem weer op zijn plek te krijgen. Niets voor mij!

Rechts een jongen uit de klas van Martin. Hij kan zijn oren opvouwen tot een klein propje. Zodra hij lacht ploppen ze weer naar buiten. Een komisch gezicht.

Verder geniet ik gewoon van de natuur, van een vogel, een boom of een bloem. Daarom tot slot een paar plaatjes die ik vanmiddag heb gemaakt van.....


De berg waarop wij uitkijken - een jonge "dode" vulkaan.


Een mooie Hybiscus bloem in onze tuin.
Steeds weer verrassend mooi!


Op een oliepalm groeide deze prachtige orchidee!
Het waaide behoorlijk dus het duurde even
voordat de orchidee stil stond en deze foto liet maken.

De bloemen van een een mooie boom die hier enorm groot kan worden!
Er staan er een paar op ons terrein.

Misschien breid ik dit dagboek morgen nog iets uit met de laatste belevenissen. Het is nu zaterdagavond. Ik ga het terrein nog even over om alles af te sluiten en neem mijn camera mee om een foto van zo'n grote pad voor jullie te maken en hierboven in het dagboek te plaatsen. (Zie boven)

Hartelijke groet van Sinco.

... terug naar boven!
Stuur ons een korte reactie! Klik hier

 

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site