Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 29 november '09

Reageer !

Geland!

Het was best nog even spannend... Het toestel dat Roelie het laatste stukje van Port Moresby naar Hoskins zou brengen, was geland. Fototoestel in de aanslag voor de trouwe dagboeklezers... maar wie er ook uit het vliegtuig kwam: geen Roelie!
Wat bleek? Door de grote drukte ivm sport spelen in Port Moresby ging er een extyra vlucht. Na een half uurtje landde Roelie alsnog veilig in Hoskins:vrijdagavond om 6 uur.
Wat was ik blij na 3 maanden van haar "gescheiden" te zijn geweest. Wat mij betreft: Nooit meer zo lang!

.
Rechts landing in de schemer met op de achtergrond onze eigen lokale actieve vulkaan: de mount Pako.

.
Om 6 uur 's vrijdagavonds 27 november zette Roelie voet aan de grond in Hoskins!

Malangoschool

De leerlingen hebben allemaal een taak een "Workdetail". Frani is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de bibliotheek. Ik had haar gevraagd extra haar best te doen om het voor Roelie een echte verrassing te laten zijn. Rn ze heeft haar uiterste best gedaan: De bibliotheek zag er echt prachtig brandschoon uit. Kijk zelf maar!

.

Met een "Welkom thuis mevr ter Maat! We hebben u gemist!"
Ze vroegen nog welke kleur Roelie mooi vond: Groen! En zie daar:

Ik was er vandaag niet helemaal bij met mijn gedachten. Ik was helemaal bezig met Roelies terugreis. Ik had een prachtisch proefje voor de leerlingen van de brugklas: papierchromatografie. Stoffen scheiden op grond van hun loopsnelheid in een oplosmiddel in papier. Met filtstift zetten ze een mengsel van kleuren in een dikke stip in het midden van filtreerpapier en daar druppelden ze een paar druppels water op. Je zag de kleuren prachtig scheiden. Weer wat geleerd! Varianten: druppels alcohol en azijn.

.

De bouw van het multipurposegebouw ging ook op een laag pitje door. De staanders kregen deze week een betonnen voet. Nu zijn ze redelijk veilig verankerd voor het type aarbevingen dat hier regelmatig voorkomt.

.

.

Met een natuurkundeklas zijn we een avondje "uit"geweest. Hieronder een fragment waarin ik leerlingen leerde om Chinees te tellen. Een truc voor op de late avond.

.

Rechts: we zijn bezig met kracht, arbeid en energie. De takel (of de puly in het Engels) is een mooi voorbeeld om de benodigde kracht te verkleinen door de weg te verlengen.

Dit soort practische lessen zijn steeds erg leuk.

.

Ditmaal is het dagboek kort. Roelie is aan het uitrusten van de lange reis. Morgenochtend (zaterdagmorgen) gaan we samen een weekend weg om even rustig bij te praten. Maandag gaan de lessen voor mij en het bibliotheekwerk voor Roelie weer beginnen.

Ik heb er al weer zin in. In Roelies afwezigheid heb ik wel even een dip gehad. Het is wel erg alleen: niemand om eens even tegen te spreken! Wat mij betreft is een maximum van 2 weken gescheiden optrekken echt de limiet in de toekomst. Toch een goede ervaring om te merken hoe je elkaar mist.

Deze week zijn hier op het terrein allerlei lokale kerkleiders uit de stammen om samen nieuwe zaken te leren over gemeente opbouw. Heel fascinerend om de eenvoud en toewijding van deze mensen te zien. Wilt u bidden voor een gezegende toerustingsweek voor deze kerkleiders?

Ook worden mensen die zich bekeren tot God regelmatig lastig gevallen en zelfs vervolgd in hun gebied. Het is niet eenvoudig om christen te worden als heel je familie nog volgens de heidense rituelen leeft en van je verwacht dat je hen daarin volgt! Vergeet deze mensen in nood niet!

Bedankt dat jullie ook mijn dagboeken zo trouw hebben gelezen.
Vanaf deze week neemt Roelie de pen weer ter hand en doe ik de hand en spandiensten om het netjes op de site te krijgen.

Hartelijke groet van een gelukkige Sinco en Roelie samen!

 

... terug naar boven!
Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site