Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 07 februari '10

Bedankt voor het wachten

Vanwege internetproblemen is het kort want ik ben veel tijd kwijtgeraakt aan het contact krijgen met het internet. Roelie heeft vandaag hoofdpijn dus schrijf ik maar een klein stukje!

Het was weer een plezierige week met de leerlingen op school. Elke maandag is weer plezierig om op school te beginnen. We zijn o.a. met natuurkunde met golfverschijnselen bezig, waaronder geluid. Voor deze gelegenheid hadden we een panfluit gemaakt van reageerbuizen waarin we de toonhoogten met waterniveaus vaststelden en meteen de geluidssnelheid en frequenties konden berekenen. De jonge fluitist bouwt al een hele fanclub op.

..

Dinsdag was de dress-rehearsel voor de toneeluitvoering van onze school. Prachtige costuums zijn op de kop getikt in de tweedehandskledingzaak in Kimbe. Daar koop je voor een euro een tweedehandsjurk uit Australie. Die zaken komen hier in zeecontainers aan en soms heb je iets leuks voor een prikkie. Roelie vindt er af en toe ook iets goeds zoals een katoenen poloshirt voor Sinco.
Het is hard studeren voor de leerlingen (rechtsonder) om soepel met hun tekst in het toneelstuk om te gaan. Het wordt vast schitterend

Ondertussen vierde de jongste klas dat ze deze week de honderdste schooldag hadden.... precies halverwege het schooljaar:

Naast klassikaal onderwijs heb ik klassen waarbij ik de leerlingen persoonlijk begeleid zoals onderstaand plaatje laat zien: wiskunde (bij)les en een fragment uit een gewone les.

.

Af en toe heeft een klas een gastspreker. Vorig jaar gaf Gideon in de hogere klassen een les over vliegtuigbouw. Deze week gaf Jan W een les in Martins klas (map2) over planten en tuinieren. De leerlingen hingen aan zijn lippen en ik kon het niet nalaten dit plaatje te schieten toen ik langsliep.

Opeens uitroepen: "Meneer ter Maat, kom eens gauw, maak hier eens een foto van." Ze vonden het maar niks dat die vlinders niet meer zo gemakkelijk weg konden vliegen.

Donderdagmiddag heb ik als laatste uur van de dag een les over multimedia. Dat is erg leuk (vinden ik en de leerlingen). Na fotograferen en filmpjes maken zijn we nu bezig in Powerpoint en moeten zij een presentatie van ongeveer 20 foto's maken met een aantal toepassingsmogelijkheden van Powerpoint. Ze zijn dus druk aan het fotograferen en filmen en geluid aan het opnemen voor hun thema's. P.S. Niet iedereen heeft een Nikon!

Na een drukke week hadden we zaterdag gepland een dagje uit te gaan met alle Nederlanders (Jan en Annette, Martin en Tineke en wij) naar Kimbe. We zouden verlaat onze gezamenlijke verjaardagen vieren. Het was een gezellige dag.

Jan heeft eigenlijk een goede 4-wheeldrive nodig voor het bezoek en werk aan de stammen. Maar dat zijn dure jongens. Hij is acties aan het voeren om zo'n auto te kunnen betalen. We bezochten samen de Toyotadealer. We wilden graag eens een paar wagens met elkaar vergelijken. Dat kon: "Even de sleutels pakken!" Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. De eigenaar pakte een zak met misschien wel 50 sleutels en schudde die leeg op tafel (onder).

En maar zoeken naar de goede. Ik vergat vervolgens helemaal een foto van Jan te maken met de Toyota die hij op het oog had. Later zagen we zo'n type ergens anders en konden alsnog dit plaatje maken: Met aangepaste banden een echt werkpaard!

In het Liamorestaurant vierden we onze verjaardagen. Roelie had wat kleine cadeautjes ingepakt voor het idee van het jarig zijn. Anderen hadden slingers en feesthoedjes meegebracht en met elkaar hadden we een echte gezellige Nederlandse verjaardagspartij.

.

Terug op de basis vonden we bijna iedereen in het nieuwe multipurpose gebouw. Het is nog lang niet af, maar het dak zit erop en de betonvloer zit erin. Een perfecte roller-schaatsbaan. Er was een schaatsavond georganiseerd en de jongeren op de basis vermaakten zich best.
Na wekenlang tropische regenbuien hadden we deze dag zowaar een praktisch droge dag.

.

Gelukt!

Een collega heeft een nieuwe laptop voor mij kunnen kopen in Australie. De oude had teveel kuren. Een Asus want die heeft (samen met Toshiba) volgens onderzoek relatief weinig mankementen. Het ging nog weer bijna fout:
Woensdag zou de laptop aankomen in Cairns Australie en donderdag vloog de collega terug naar PNG. Maar woensdag nog geen laptop op de zaak.Donderdag vanaf het vliegveld nog eens gebeld. De eigenaar van de zaak hoorde dat er een koerier met de laptop onderweg was. Hij sprong in zijn auto, onderschepte de laptop en bracht hem naar bekenden in Cairns die hem in allerijl naar het vliegveld brachten. Daar uit de doos gehaald en snel in de tas en door de "gate" het vliegtuig in.... alles op het nippertje. Maar ik ben heel blij dat ik weer goed verder kan met een goede laptop. Bedankt gulle supporters!


Tot volgende week!


... Naar begin
Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site