Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 75 - 14 februari '10

Hot News!

.

Dubbel feest

Tot onze zeer grote blijdschap is onze eerste kleinZOON geboren!
De zoon van onze Wietske en haar man Maarten. Zaterdag 13 februari was het zover! Eigenlijk hadden ze beloofd dat de baby op onze aanstaande trouwdag geboren zou worden, 26 februari, maar wij vinden het helemaal niet erg dat de kleine Matthieu Quentin zich eerder aankondigde, dat kostte ons op deze manier geen enkele spanning !
Terwijl wij ons hier aan de andere kant van de wereld ons nog niets bewust waren, werd er in Apeldoorn dus hard gewerkt!

Toen het bijzonder verrassende bericht ons bereikte waren we in de juiste stemming, want we waren juist aangekomen in het Hoskins Hotel om de verjaardag te vieren van onze kleine Beth. De kleine dappere vrouw die huis en familie, kinderen en kleinkinderen, achterliet om hier tot zegen te zijn voor de schoolkinderen en ons allemaal.

Zij mocht gisteren 73 jaar worden! Een select gezelschap was door haar huisgenote Carol uitgenodigd om samen dit heuglijke feit te vieren.

Wat een geluk dat Sinco zijn mobiele telefoon bij zich had, we konden zo rechtstreeks met de kersverse moeder spreken!!

.

Wat zijn we dankbaar dat alles helemaal goed is gegaan en al enkele uren later ontvingen we de eerste foto’s! Leve Internet!
Het doet ons ontzettend veel en we hopen des te meer dat we komende zomer in de gelegenheid zullen zijn om hen in onze armen te sluiten.

Wilt u hen als Pijlerfamilie feliciteren, dan kunt u hun adres het beste aan Eva vragen, die weet alles! Nu we het toch over onze kindskinderen hebben, met onze kleinDOCHTER  Femke gaat het ook bijzonder goed. Alweer 3 maanden oud en Hollands Welvaren! Je kunt zien dat haar papa en mama het heel goed “doen”!

...

Beschuit met muisjes

Ik ben direct begonnen met het maken van echte Hollandse beschuitjes. De muisjes had ik vorig jaar meegenomen in de kleuren roze en blauw. Nu zijn dus de blauwe aan de beurt!  Maandagmorgen willen we dan de schoolkinderen trakteren!
Zondagmiddag de eerste zelfgebakken beschuitjes getrakteerd bij de Nederlandse buren. Het was dan wel geen Verkade beschuit, maar even later kwam Annette wel het recept vragen omdat ze de beschuitjes zo lekker vond!!

.

..

Het weer in Papua Nieuw Guinea

Na regen komt zonneschijn! We waren deze week heel blij dat er eerst steeds meer droge en zonnige uurtjes op een dag waren, tot het zelfs gisteren een hele dag stralend weer was! De temperatuur is noch niet al te zeer gestegen, dus we hebben zelfs gistermorgen buiten koffie gedronken onder een citroenboom en parasol! Denk het je eens in: zit je daar gewoon met je mok koffie onder een citroenboom en de citroenen rollen dan zomaar om je heen. Exotisch toch?!
Nu de zon zich weer vaker laat zien zie je de bloemen zich ook weer steeds uitbundiger ontwikkelen en die worden dan weer bezocht door vrolijk fladderende vlinders! Jan heeft een prachtige Amarillus en orchideeën gekweekt, en nog  zoveel andere bloemen waarvan ik de naam nog niet weet, maar waar we volop van genieten.

Malangoschool

Maandag was S.A.D. Een afkorting voor Sports Appreciation Day oftewel sportdag. De continue hevige regenval mocht de pret niet drukken. Integendeel. De regen was heerlijk koel. De "mooie" dagen zijn hier meestal het probleem. Wat een verschil met NL.

.
Rugby in de regen!

Dinsdag hadden we ook weer iets speciaals. Sinco geeft een klein klasje van 5 leerrlingen Geometrie (een soort wiskunde) uit een nogal saai boek. Daarom doen ze op gezette tijden iets bijzonders. Als ze pagina 444 zouden bereiken zouden ze uit gaan naar het Hoskins Hotel (vlakbij... stelt niet zoveel voor maar het breekt even). En zo ontstond het volgende tafereel... Roelie met de meiden van de klas en later het klasje op een bankje op onze basis.

.

Het is wel ontroerend als je dan de volgende dag een briefje krijgt met daarin geschreven:

.

"Bedankt dat u onze leraar bent. We hebben een hoop plezier met u in onze lessen. Dit jaar is geweldig! Bedankt. En bedankt mvr ter Maat voor uw werk in de bibliotheek".
Wat een kinderen he! Dit soort zaken overkomt je in NL niet elke dag. Op pagina 555 gaan ze naar Kimbe! Wat zullen ze doen op 666? Suggesties?

Met Valentijn (vrijdag) kregen we een taartje van dezelfde klas. Sinco heeft dat eerlijk met ze gedeeld... allemaal een (klein) stukje.

Eind februari geeft de highschool een toneeluitvoering. Men is druk aan het oefenen en Sinco moet niet teveel huiswerk opgeven, want ze zijn druk bezig om hun tekst en hun rol eigen te maken. Hier weer een impressie van een scene:

..

Donderdagsavonds heeft Sinco tegenwoordig een "mannen-avond" hier op de basis. Iemand houdt dan een praktische bijbelstudie en er zijn afwisselende activiteiten om elkaar eens anders te leren kennen dan alleen via ieders "werk". Deze donderdag had Sinco de bijbelstudie over het boek Kronieken. Een interessante bemoedigende studie over dit laatste boek in de Joodse "bijbel". We lezen het zelf momenteel na de warme maaltijd, elke dag een stuk of wat hoofdstukken. Pareltjes... een aanrader!

Valentijnsdag

Omdat het 14 februari Valentijnsdag was, wilden de schoolkinderen ook dit jaar op de vrijdag iets leuks doen. Wie het bedacht heeft weet ik niet, maar de kinderen mochten verkleed naar school komen. Ze moesten paren vormen en de mooiste en leukste outfit zou een prijsje krijgen.
De avond te voren vroeg Sinco of wij ook iets konden verzinnen. Het overviel me nogal dus ik wist niets beter te bedenken dan dat we die dag allebei een rood shirt zouden aantrekken. Niet bepaald origineel.
Ik ben zelf met nog iemand in de jury gekozen, we hebben een aantal criteria gesteld en zo hebben we “de mooiste” als 1e, als 2e het paar dat het dichtste het thema Valentijnsdag benaderde en als 3e een originaliteitprijs. De foto’s laten enkele outfits zien.

..


De winnaars met de mooiste outfit.

Er ontbreekt een "stelletje", twee meisjes die naar ons idee een bijzonder origineel idee hadden. Dat waren twee kleine Papua meisjes van een jaar of 7 of 8, de één was getooid met bloemen op haar hoofd, de ander droeg een zwart T-shirt. De laatste stelde de Tuin voor of de Aarde en het andere meisje was het bloemenperkje dat in de aarde groeide. Een andere uitleg was de “bloementuin” en de “tuinman”. Het grappige was dat de kinderen er ook nog alle kanten mee opkonden. Ik vond het in elk geval origineel, het andere jurylid was het er roerend mee eens.

Even later zitten ze dan weer in de klas serieus te werken, zich nauwelijks bewust van hoe ze er uit zien:

..
Links het meest zachtaardige meisje van onze basis: Morgan, ditmaal in de breedgeschouderde "football" outfit bezig met een proefwerk over geologie.
En rechts Kathy met pruik en snor bezig om het Canadese belastingstelsel in een Excelformule te vangen.

Vrijdagmiddag is onze (Roelies) zwemmiddag. Sinco begeleid Roelie en twee andere dames dan naar het strand waar zij zwemmen en Sinco is er bij als de man, anders ben je als vrouw wel erg kwetsbaar. Het kan hier toch zomaar gebeuren dat je lastig wordt gevallen of bestolen. Maar we hadden weer een heerlijk zwempartijtje terwijl Sinco lokale spelende kinderen fotografeerde.


De dames vermaken zich zwemmend....

..
terwijl Sinco kinderen fotografeert!
.

Thuisgekomen ging Sinco koken: Nasi. Uiteraard. Dat deed hij in Nederland ook in het weekend en het smaakte weer heerlijk.

Zondag 14 februari

Zelfs de zangleider en degene die de preek hield waren afgestemd op Valentijnsdag . We zongen voornamelijk liederen over de Liefde van God voor ons mensen en de verkondiging van uit de Johannes brieven over de ware liefde in tegenstelling tot de nepliefde die in de wereld velen in de reep heeft, met alle gevolgen van dien.
We hopen dat jullie ook allemaal weer een goede week zullen hebben gesterkt door de hoop op God die Zijn liefde in Christus aan ons bewezen heeft!


Tot volgende week!


... Naar begin
Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site