Sinco en Roelie in PNG
Menu left
...
HOME
...Dagboek...
 
Data
Papua New Guinea
Malango school
Nieuwsbrieven
Gezin
Boeken/sites
Artikelen
Bijbelstudies
Puzzels
Allerlei
Organisaties
Gezondheid
Pakje versturen....
Reageer!
...
... bijbels
... NIV ao

...

Presentaties:
Mouk
Foto's
Solong
Mikela
Kalender
...
Roeland concert

Dagboek 77 - 28 februari '10

Welverdiend

Er was weer heel hard gewerkt door Map 3  voor de lessen van "Mr.ter Maat". Omdat de leerlingen allemaal gemiddeld boven de 8.5 hadden gehaald, werd dat beloond met het eten van Pizza in het Hoskins Hotel op maandagavond. Het was ook ter ere van de verjaardag van Jemima, op dinsdag.Terwijl we op de bestelling zaten te wachten, dat kan heel lang duren, werden er spelletjes gedaan. Het chinese tellen is één van de favorieten, totdat iedereen hier de truc natuurlijk kent. Het is leuk om te zien hoe sommigen die het al weten genieten als iemand zijn hersens inspant om achter de clou te komen. En een spelletje om 3 glazen in 3x 1 paar omdraaien alledrie rechtop te krijgen doet het ook nog steeds goed!

.

De pizza’s lieten dit keer niet al te lang op zich wachten, en smaakten prima. Maar het gaat vooral om het plezier er even met elkaar “uit” te zijn.

In de natuurkundeles ging het deze week over spiegels en lenzen. Hier zien enkele leerlingen in een holle spiegel (geleend van de microscopen) veraf een omgekeerd beeld van zichzelf en dichtbij een vergroting. Interessant om al die lessen te mogen geven.

.

De verjaardagstaart

Woensdag zou er taart zijn en ijs om Jemima’s verjaardag echt te vieren. Beulah had voor deze gelegenheid een prachtige taart gemaakt. Davis, haar zoon overtuigde iedereen dat de inhoud helemaal uit cake bestond. Bestreken met een laag glazuur en versierd met letters zag de taart er prachtig en aanlokkelijk uit.

..

Nadat Jemima het kaarsje had uitgeblazen mocht zij het mes in de taart zetten. Wat een verrassing! Met een harde knal sprong de taart uit elkaar. Eerst geschrokken verbazing, daarna een hartelijk gelach van de jarige. 

.

Maar de jongens hadden ook nog een echt taartje gebakken en samen met een ijsje werd het toch nog een echte verjaardag.

.

Ondertussen wordt er ook nog geleerd. In deze klas - map 3 - hebben we net een stukje geologie/gesteenten afgerond. Morgen hebben ze een test. Bij de voorbereiding hebben ze dankbaar gebruik gmaakt van een verse hoop stenen die was gebracht om de wegen hier te verbeteren: van alles zat er tussen en de leerlingen moesten de stenen determineren.

.

Rechts: Terwijl door de leerlingen geploeterd wordt om allerlei vraagstukken op te lossen, wordt er door Petra hard gewerkt om de school schoon en netjes te houden.
Dit jaar hebben enkele klassen airconditioning gekregen. Dat maakt het lesgeven en lesvolgen duidelijk aangenamer. De airco is afgesteld op 26 graden. Dat is gewoon koud als je 35 graden in de klas gewend bent.


Bovenrechts is Sinco's lokaal. Let op de airco bij de deur. Op de achtergrond ons huis.

Drama (toneel)

Al weken wordt er gestudeerd op een echt dramastuk door de hogere klassen onder de bezielende leiding van Beulah. Woensdag was de “dress-rehearsel”, wat alvast mooie plaatjes opleverde.
Vrijdagavond zou de eerste uitvoering zijn, en zaterdagavond de tweede. Om alle leerlingen te kunnen laten meedoen waren op de respectievelijke avonden sommige rollen door verschillende leerlingen uitgevoerd.
De avonden waren goed voorbereid, er was achter in de zaal frisdrank en versnaperingen te koop voor tijdens de pauzes, er waren mooie tekstboekjes gemaakt en het decor was echt bijna professioneel te noemen. Licht en geluid werden verzorgd , er was overal aan gedacht.
De meeste kinderen zaten heel goed in hun rol en er zijn absoluut talentvolle mensen bij. Met name  één bepaalde familie, bestaande uit twee gezinnen, bracht excellente acteurs voort. Er zijn dus twee gezinnen waarvan de moeders zussen zijn en de vaders broers. Volgens hun zeggen kwam het talent voornamelijk bij de moeders vandaan. Hoe het zij, we hebben bijzonder genoten. Kinderen die in het dagelijks leven tamelijk bedeesd en verlegen overkomen veranderen ineens tot pittige dames die in een rol met haar op de tanden heel natuurlijk lijken.  Een broer en zus die een verliefde rol moesten spelen hadden de vrijmoedigheid om dat ook meesterlijk te spelen. Hieronder een impressie van de spelers:

..

..

...

35 jaar getrouwd

Vrijdag waren wij 35 jaar getrouwd. We hadden er niet veel ruchtbaarheid aan gegeven en omdat we vrijdagavond de uitvoering van het drama hadden en Sinco tot officiële fotograaf was aangesteld, hebben we het in zeer besloten kring, samen dus, “gevierd”. Ik kreeg ’s morgens thee op bed! 
‘s Middags zijn we gewoontegetrouw naar de zee gegaan waar ik mijn wekelijkse lichaamsoefeningen al zwemmend doe, samen met twee trouwe medezwemsters. Sinco, die niet zo van zwemmen houdt, is dan onze chaperon.

.
De zee is ongeveer 20 minuten lopen van onze basis.

.
De lokale jeugd vermaakt zich prima in de reusachtige boom aan het strand en duikt dan zo het water in.

Sinco heeft deze week oudergesprekken gevoerd  en hij is zaterdagmorgen met een groep jongelui naar Kimbe geweest. De kinderen vinden het altijd geweldig leuk om in de tweedehands kledingzaken te snuffelen, terwijl Sinco een projectiescherm voor school en kerkzaal zocht en daarnaast inkt voor zijn printer, naast wat gewone boodschapen voor onszelf.

En zo rijgen de weken zich aaneen.
We hebben ook de reis naar Nederland geboekt, maar nog steeds onder voorbehoud omdat we de visa nog niet hebben. We blijven hopen en vertrouwen dat het op tijd in orde komt.

1 juni 9.30 uur hopen we op Schiphol aan te komen, na een nonstop reis.
25 juli 's avonds om 19.00 uur denken we weer te vertrekken.

Ik ga er even vanuit dat jullie op de hoogte zijn van ons plan om tijdens de zomervakantie hier, in de maanden juni en juli een bezoek aan Nederland te brengen. We kunnen dan onze kinderen en kleinkinderen weer even van dichtbij meemaken en zij ons.
Lieve vrienden hebben toegezegd deze reis te willen sponsoren, waar we ontzettend dankbaar voor zijn.

Zondag

In verband met cursusweken over bijbelvertaling zijn er veel gasten aangekomen de afgelopen week,  zodat er tijdens de samenkomst veel zendelingen uit de stammen waren. Er werden veel getuigenissen gegeven. Hieruit blijkt dat moeiten heen zagen we: God gaat door. De bijbellessen in de stammen gaan door, mensen komen tot geloof. Behalve vrucht op het werk is er in de stammen ook veel tegenstand. Een zendeling noemde Filippenzen 1:29 Wij zijn waardig geacht, niet alleen in Hem te geloven, maar ook voor Hem te lijden. Regelrechte aanvallen en bedreigingen zijn niet vreemd.

Willen jullie alsjeblieft blijven bidden voor deze mensen in de frontlinie om volharding en kracht. We weten dat het een werk is van God, maar als medearbeiders van Hem hebben we elkaar nodig in de strijd!

Aan Hem die tengevolge de kracht die in ons werkt, bij machte is meer dan overvloedig te doen doen alle wat wij bidden of denken, aan Hem zij de glorie, in de gemeente en in Christus Jezus tot in alle geslachten van de eeuwen der eeuwen.
Amen.

Efeze 3:20,21


... Naar begin

 

Tot volgende week!

Menu 2
press F5 to update

***
Hoe prachtig is het
dat niemand
een seconde
hoeft te wachten
om te beginnen
met de wereld
te verbeteren!

Anne Frank - Joods meisje
dat in de oorlog
in een concentratiekamp
overleed.

***


Ons thuisfront heeft een mooie site met o.a. een forum over zending!


...

PS. Ik lees altijd met veel interesse en geprikkeld door de humor de columns van

COLUMNCHRIST

Neem een kijkje!

 

De Pijler
Evangelische Kerk
"De Pijler" -Lelystad

Dankje.nu
Laat iemand
je waardering blijken!

International Justice Mission
International Justice
Mission (IJM)
is een mensenrechten-
organisatie die
recht verschaft
aan slachtoffers
van slavernij,
seksuele uitbuiting en
andere vormen
van gewelddadige
onderdrukking

 

thuisfront

 

NTM Nederland thuisfrontcommissie site