• za. apr 13th, 2024

Sinco en Roelie

Dit is de eerste dag van de rest van je leven!

Op weg met God – reis door de Bijbel

  • Home
  • Op weg met God – reis door de Bijbel

De cursus “Op weg met God” neemt je systematisch mee door de grote lijn van de Bijbel: Gods Schepping en Zijn reddingsplan voor de mensheid door het Oude Testament van de Bijbel tot en met de komst van Jezus Christus.

De cursus en het bijbehorende (gratis digitale) boek bouwen voort op Jezus uitleg van de Bijbel aan twee mannen op weg naar het dorpje Emmaüs. Bestanden voor deze cursus met een gelijknamige film kunt u hieronder vinden en downloaden.

Het boek “De Vreemdeling op de weg naar Emmaus”

John R Cross neemt ons mee op een chronologische verkenningstocht door de Bijbel, zoals eens Jezus twee mannen onderwees op weg naar het dorpje Emmaus. Het boek is afgestemd op onze westerse wereld, maar is oorspronkelijk het onderwijs dat de zendingsorganisatie New Tribes Mission / Ethnos360 wereldwijd geeft. Het is vrijuit te downloaden van de goodseed.com site in diverse talen waaronder Nederlands.

De film “Road To Emmaus”

Daarnaast is er de Engelse film “Road To Emmaus” waarvan hier de Nederlands ondertitelde versie:

De cursus

Voor de cursus heeft de Nederlandse uitgever Grace Publishing House in Veenendaal toestemming gegeven de inhoud van het boek te citeren of herschrijven in een aangepaste cursushandleiding met persoonlijke of groeps-verwerkingsvragen.

Tijdlijn

Veel mensen hebben geen idee van de chronologische volgorde in de Bijbel. Daarom heb ik deze tijdlijn gemaakt die velen enorm verhelderend vinden:

Tijdlijn Oude Testament

Voor gecombineerde tijdlijn Oude Testament en Nieuwe Testament, en een chronologisch overzicht van het Nieuwe Testament: zie tijdlijnen

MP3 versie van het boek

De hoofdstukken van het boek De Vreemdeling op weg naar Emmaüs zijn ingesproken voor de slechte lezers. Hieronder een MP3 per hoofdstuk.
Stuur mij een email voor een dagversie waarin de hoofdstukken zijn geknipt tot dagfragmenten. Je kunt dan elke morgen vroeg de deelnemers aan een cursus een fragment van de dag per app zenden, vergezeld van een bijpassend bemoedigend Bijbelgedeelte.

Bemoedigende Bijbelgedeelten per dag: