• do. mei 30th, 2024

Sinco en Roelie

Dit is de eerste dag van de rest van je leven!

Wetenschap

Zie https://logos.nl/artikelen (Nederlands) of https://www.icr.org/topics (Engels)

7 juni mocht ik voor het Logos-instituut spreken over “Het wonder van ons DNA”. Volg dit op de LOGOS-site of direct op Youtube. Het tweede deel van mijn presentatie met alle bronnen en video-verwijzingen verschijnt binnenkort op deze pagina.

BIJBELVAST

Sinds juni 2022 ben ik betrokken bij het Logos Instituut. Zij geven o.a. het gezinsblad over Bijbel en wetenschap “Bijbelvast” uit.
Nummer 7 is net uit. Abonneer je op dit gratis blad en lees de (vorige) nummers online op: https://logos.nl/bijbelvast/

Bijbelvast 6 – De Zondvloed
Bijbelvast 5 – Historiciteit van Jezus
Bijbelvast 4 – Dinosaurussen
Bijbelvast 3 – Het heelal, precies goed
Bijbelvast 2 – Schepping en evolutie
Bijbelvast 1 – De Bijbel is betrouwbaar

Aanbevolen Boeken

Drie boeken die ik aanraad om te lezen, die wetenschappelijk geheel correct zijn en de waarheid van Schepping door God de Schepper zoals in de Bijbel beschreven dik onderstrepen, zijn:

1 “Terug naar de Oorsprong” van Peter Borger, met subtitel “Hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt“. God heeft de geschapen soorten uitgerust met een uitgebreid standaardbouwplan waarbinnen variatie wordt gegenereerd door kleine genetische elementjes . Daardoor konden soorten zich verspreiden en snel aanpassen in de verschillende omstandigheden op aarde.

2. “Genetic Entropy” van J.C. Sanford
Een hoog-gekwalificeerde geneticus van de Cornell Universiteit. Hij beschrijft met overtuigende bewijsvoering dat het menselijk genoom degenereert, en dat het sinds haar begin alleen maar achteruitgaat. Het is een grondige weerlegging van de evolutie, dat juist uitgaat van de vooruitgang van het genoom.

3. “Traced” van Nathaniel T. Jeanson
Hij beschrijft daarin de grote verrassing in het menselijk DNA, namelijk dat in het mitochondriale DNA in de vrouwelijke lijn blijkt dat alle huidige vrouwen afstammen van een mitochondriale DNA “Eva” die enkele duizenden jaren geleden leefde, en geen miljoenen jaren. Voor de mannen is het mannelijke Y-chromosoom bestudeerd waaruit blijkt dat alle mannen afstammen van een gemeenschappelijke voorouder – de Y-chromosomale Adam – die eveneens enkele duizenden jaren geleden leefde.

Diversen Bijbel en wetenschap

Hieronder enkele andere bestanden die ik heb gebruikt in vragen over geloof en wetenschap. Daarnaast waren geloof en wetenschap enkele keren belangrijke thema’s in kerkdiensten van de De Basis in Apeldoorn voor mensen die niet gewend zijn om naar een kerk te gaan, of simpel “Op zoek naar God”. Het gaat dan om de diensten van 8 dec 2019, 2 aug 2020 en 9 aug 2020. Zie https://basis.cc/diensten

Daarnaast vind je op de site van logos.nl veel interessante artikelen die je de andere kant van de wetenschap laten zien die eenvoudigweg wijst op de betrouwbaarheid van de Bijbel – het Woord van God.

Ik moet bij de huidige officiële wetenschap met pijn in mijn hart constateren dat de technische kennis onvoorstelbaar vergevorderd is, maar de wijsheid niet, zoals de Bijbel zegt in Jeremia 8:9 “Zij hebben het woord van de HERE veracht, hoe kunnen zij dan wijs zijn?” Die wijsheid vind je wel bij sommige top-wetenschappers die God liefhebben zoals professor James Tour …

James Tour en “The origin of LIFE” (ENGELS) de biochemische stand van zaken (alleen voor mensen met kennis van zaken en liefde voor de feiten).
Professor James Tour is top-wetenschapper in de biochemie/nanotechnologie en informatica en weet als geen ander de in’s en out’s van de vorming van complexe organische moleculen.
De beste lezing die ik in tijden heb bijgewoond!

Zie ook een andere lezing: James Tour en God

Professor Richard Dawkins is het boegbeeld van de evolutie-denkers zonder God als Schepper. Hij gaat er van uit dat het leven en onze erfelijke eigenschappen (ons “genoom”) zich in miljoenen jaren door toevallige reacties-en-mutaties gevolgd door selectie heeft ontwikkeld. Maar als hem gevraagd wordt daar een voorbeeld van te geven, blijft hij het antwoord schuldig. Zie “Dawkins Speechless“.

De evolutietheorie is door nieuwere inzichten in de genetica praktisch weerlegd. Helaas staat dat nog niet in de lesboeken en worden hele generaties jonge mensen misleid door boeken (en leraren) die de evolutie theorie nog steeds fanatiek inprenten. Het volgende artikel over het onderzoek aan het menselijke genoom – het ENCODE project – maakt dit duidelijk…. -Project-zet-evolutie-op-losse-schroeven. De conclusie van dit toonaangevende ENCODE project geeft het artikel weer als ….

Doodsteek

De Darwiniaanse evolutie heeft kennelijk geen rol van betekenis gespeeld bij het ontstaan van de mens. Dat is de doodsteek voor de evolutietheorie, die nog altijd wordt voorgesteld als natuurlijke selectie van zich opstapelende genetische foutjes (mutaties). Evolutiebioloog Dan Graur bekende dan ook na de publicatie van fase 2 dat „wanneer het menselijk genoom inderdaad vrijwel geen ”junk-DNA” bevat zoals het ENCODEproject suggereert, een lang en ongeregeld evolutionair proces geen verklaring biedt voor het bestaan van het menselijk genoom.” Vrij vertaald: als ENCODE gelijk heeft, is evolutie onjuist. Nu fase 3 is voltooid, kunnen we niet anders dan de enige logische conclusie trekken: de wetenschap zelf heeft Darwins theorie weerlegd.

Niet alleen de genetica weerspreekt evolutie in miljoenen of miljarden jaren. Ook in de astronomie vinden we duidelijke aanwijzingen dat zaken anders in elkaar zitten dan evolutiedenken ons wil doen geloven. Douwe Tiemersma zette al in 2015 wat zaken op een rijtje in “De kosmos. Bewijs voor miljarden jaren?”

2021-12-08 Een handout voor deelnemers aan een avond met vragen over overheid, mensenrassen, ouderdomsbepalingen, dinosaurussen, Grand Canyon en de Bijbel, en meer … zie onderstaande handout.